Aktuelno

Tri helikoptera Vojske Srbije gase požar u fabrici "Sloboda" u Čačku, do sada izbačeno 48.000 litara vode

Komentari

Autor: Tanjug

04/06/2021

-

17:47

Tri helikoptera Vojske Srbije gase požar u fabrici "Sloboda" u Čačku, do sada izbačeno 48.000 litara vode
Tri helikoptera Vojske Srbije gase požar u fabrici "Sloboda" u Čačku, do sada izbačeno 48.000 litara vode - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane

veličina teksta

Aa Aa

Tri helikoptera Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije, tipa Mi-8 i Mi-17, angažovana su trenutno na gašenju požara u fabrici "Sloboda" u Čačku, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji je jutros razgovarao sa rukovodstvom fabrike, najavio je tom prilikom da će helikopteri Vojske pomoći da se požar konačno ugasi.

Helikopteri su poleteli sa aerodroma "Morava" kod Kraljeva oko 14.30, a vedra su, kako je i planirano, napunili na jezeru Međuvršje nedaleko od Čačka.

Do 16 časova realizovano je ukupno 12 naleta, a helikopteri su na mesto požara u krugu čačanske fabrike izbacili skoro 48.000 litara vode, navodi se u saopštenju.

Tanjug/Ministarstvo odbrane

 

Tokom popodneva helikopteri će nastaviti gašenje.

U noći između četvrtka i petka oko 01.20 sati u Kompaniji "Sloboda" u Čačku došlo je do požara u izdvojenom delu fabrike koji je predviđen za skladištenje i čuvanje elemenata za kompletiranje upaljača i gotovih proizvoda za municiju manjih kalibara.


U nesreći niko nije povređen.

Čaušić: Situacija izgledala dramatično, mislim da Čačani mogu da budu spokojni

Luka Čaušić, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije, rekao je za RTS da je poslednja eksplozija u čačanskoj "Slobodi" bila u 11.11 i da 24 sata od poslednje ekslplozije na lice mesta mogu ući pripadnici Sektora.

Mislim da Čačani mogu da budu spokojni, rekao je Čaušić dodajući da je situacija izgledala dramatično ali da je najvažnije da nije bilo žrtava.

Preporuka za vas

"U trenutku eksplozije u fabrici bilo 60 ljudi", "Sloboda" formirala komisiju da ispita uzroke
Policija i vatrogasci na terenu, nema više detonacija, radnica fabrike Sloboda Čačak: "Stravično je"

Komentari (0)

Srbija