Aktuelno

Incident posle sednice Skupštine Advokatske komore Beograda, jedan advokat u urgentnom centru

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2021

-

18:02

Incident posle sednice Skupštine Advokatske komore Beograda, jedan advokat u urgentnom centru
Incident posle sednice Skupštine Advokatske komore Beograda, jedan advokat u urgentnom centru - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Nakon sednice Skupštine Advokatske komore Beograda koja je danas održana, došlo je do fizičkog obračuna kada je advokat Aleksandar Cvejić fizički napao kolegu advokata Čedu Kokanovića, u kafiću preko puta Sava centra.

Cvejić je jedan od članova Upravnog odbora Advokatske komore Srbija za čiji opoziv danas glasali beogradski advokati i kandidat za novog potpredsednika te komore, a Kokanović je jedan od vođa protesta advokata protiv Nacrta izmena Zakona o parničnom postupku (ZPP).

Prema informacijama Tanjuga, do incidenta je došlo kada je Cvejić u kafiću fizički napao Kokanovića, udario da u lice, usled čega mi je polomio naočare.

Od udarca se Kokanović zateturao unazad, i pao na žardinjeru zadobivši po povrede glavi i laktovima.

Kokanović je za Euronows Srbija rekao  da je nakon Skupštine AKB dok je prilazio kafiću sa grupom kolega iz, kako kaže, "protesten opcije" Cvejić izašao iz kafića i napao ga.

"U prvom trenutku sam mislio da se šali, međutim kad sam shvatio da je ozbiljan, krenuo sam unazad i sapleo se o neke žerdinjere i udario glavom i polomio naočare", kaže Kokanović.

On je naveo da se trenutno nalazi u Urgentnom centru zbog modrice na glavi i da se oseća dobro.

Kako najavljuje, podneće prijavu protiv Cvejića, jer ovo nije prvi put da ulazi u sukob s tom osobom.

Policija je došla na lice mesta i uzima izjave od učesnika.

Tintor podneo ostavku na funkciju predsednika AKB

Predsednik Advokatske komore Beograda (AKB) Jugoslav Tintor podneo je danas neopozivu ostavku na tu funkciju, na sednici skupštine komore koja je održana u Sava centru. Isto je učio i potpredsednik AKB Veljko Delibašić.

Tintor je kratko obrazložio svoju ostavku neslaganjem sa ostalim članovima Upravnog odbora AKB oko određenih pitanja, navodeći da će detaljno obrazloženje objaviti kasnije.

"Pokušao sam da za protkle četiri godine očuvam neutralnost AKB, iza toga stoje rezultati rada i oni koje su advokati hvalili i oni koje su advokati kritikovali", naveo je pored ostalog Tintor.

Komentari (0)

Srbija