Aktuelno

Vulin: Pedofili i nako-dileri biće proganjani i procesuirani

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/03/2022

-

13:55

Vulin: Pedofili i nako-dileri biće proganjani i procesuirani
Vulin: Pedofili i nako-dileri biće proganjani i procesuirani - Copyright Tanjug/Antanasijevic Anton

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da će nadležno ministarstvo bez prekida raditi na tome da pedofili i narko-dileri u Srbiji uvek budu proganjani i procesuirani.

"U okviru akcije 'Armagedon', koja je trajnog karaktera, uvek postoji tim ljudi koji traži pedofile, bilo na internetu ili dark netu. Traže ih svuda i gde god postoje mi ćemo se truditi da ih nađemo. Kada ih nađemo, vrebaćemo ih sve dok ne skupimo dovoljno dokaza da izađemo pred tužioca i tražimo njihovo hapšenje", rekao je ministar Vulin za TV Pink i apelovao na roditelje da čuvaju svoju decu, ali i da vode računa o sadržajima koje prate na internetu.

"Mi, vi, ja, moramo da brinemo o svojoj deci pre nego što dođu u kontakt sa nekim od njih", rekao je ministar Vulin i naglasio da je u policijskoj akciji "Armagedon" samo prošle godine uhapšeno više od 100 osoba.

Prema njegovim rečima ljidi ovakvog profila nemaju nikakve veze sa socijalnim statusom, od obrazovanja ili materijalnog stanja, i da su oni, kaže, zastupljeni u svim slojevima društva. 

"Uspešna godina za nama po pitanju zaplene narkotika"

Govoreći o borbi protiv narko-dilera, ministar je istakao da je prošla godina bila rekordna u zapleni i da je policija zaplenila oko devet tona narkotika, što je više od rekordne 2019. godine.

"Ponosan sam zbog toga, ali nisam srećan jer to znači da droge ima više. Ova zaplena znači da mi bolje radimo, da naši operativci samopregorno i posvećeno rade, na čemu sam im zahvalan", rekao je ministar Vulin.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, kako je istakao, zauzelo je jasnu poziciju da nema velikih i malih dilera i da će svi oni koji su uhvaćeni sa pet grama ili 50 kilograma marihuane biti procesuirani i smešteni u zatvor, sklonjeni sa ulice.

"Posebno insistiram da se vodi računa o sigurnosti škola, mestima gde se okupljaju mladi. Smatram da bi za prodaju narkotika maloletnom licu trebalo suditi kao za pokušaj ubistva. Znao si šta radiš, kada prodaš detetu drogu u osnovnoj i srednjoj školi", rekao je Vulin i istakao da nema lakih i teških droga.

Naglasio je da će raditi na tome da marihuana i nijedna vrsta narkotika ne bude legalizovana. Vulin je rekao da je posao načelnika policijskih uprava bezbednost građana, borba protiv džeparoša, sitnih narko-dilera i pedofila.

"Srbija je bezbedna zemlja u kojoj u svakom kvartu možete da se šetate kada god hoćete i tako mora da ostane. Neću da dozvolim prestupnicima da preuzimaju naš grad", kazao je policije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija