Aktuelno

Mladi par iz Srbije napadnut na plaži u Splitu

Komentari

Autor: Index.hr

12/06/2021

-

15:14

Mladi par iz Srbije napadnut na plaži u Splitu
Mladi par iz Srbije napadnut na plaži u Splitu - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Splitsko-dalmatinska policija objavila je da je sinoć pola sata posle ponoći napadnut mladi par iz Srbije. Policija je dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na području plaže Ovčice. Nekoliko nepoznatih osoba fizički je napalo dvoje stranih državljana iz Srbije, 25-ogodišnjeg muškarca i 26-ogodišnju ženu. Policija je izašla na lice mesta gde su pronašli dve žrtve napada. 

Kako saznaje Index.hr, devojka nije imala vidljive povrede, a mladić je odbio lekarsku pomoć. Policajci su na njemu videli masnice i ogrebotine, ali se on zahvalio i rekao da mu lekarska pomoć nije potrebna. Kriminalističko istraživanje je u toku, kao i potraga za počiniteljima. 

Niz incidenata u Splitu ove nedelje

Na istoj plaži, dan ranije, 40 minuta posle ponoći dogodio se još jedan fizički sukob. Potukli su se 23-godišnji Francuz i 23-godišnji hrvatski državljanin, a Francuz je Hrvata, kako navodi Slobodna Dalmacija, udario flašom u glavu. Policija navodi kako je  posle intervencije lekara utvrđeno kako su obojica zadobila samo lakše telesne povrede. I za taj slučaj je pokrenuto kriminalističko istraživanje.

profimedia

 

U Splitu se dogodio još jedan napad, a povređeni su Rus i Ukrajinac. Kako piše Slobodna Dalmacija, huligani su u centru grada, u Marmontovoj ulici, napali košarkaše, jer su im zasmetali dresovi ruske reprezentacije.

Policija je otkrila i kazneno prijavila maloletnika, koji je odranije poznat policiji po nasilništvu, zbog kaznenog dela izazivanja nereda iz mržnje, za šta je predviđena kazna od šest meseci do pet godina zatvora. Policija sumnja da je napad bio organizovan. Ukrajinac je zadobio lakše telesne povrede, a Rus nije povređen.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija