Aktuelno

Vulin: Policija razbila više od 30 kriminalnih grupa, prvi put organizovane akcije hapšenja zelenaša

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

17/04/2022

-

14:58

Vulin: Policija razbila više od 30 kriminalnih grupa, prvi put organizovane akcije hapšenja zelenaša
Aleksandar Vulin - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je policija u poslednjih godinu dana uhapsila i razbila više od 30 organizovanih kriminalnih grupa, među kojima su klan Belivuk - Miljković, kriminalna grupa Darka Eleza, a sada i Darka Šarića.

"To se radi na osnovu dokaza, na osnovu ozbiljnih istraga. Godinu dana je kratak period da se dese ovako velike i krupne promene, ali su se desile", rekao je Vulin gostujući na TV Pink.

Vulin je naglasio da Srbija u borbi protiv kriminala sarađuje i sa međunarodnim organizacijama po tom pitanju.

"Srbija je pokazala da je veoma kredibilan partner međunarodnim organizacijama. Ovih dana stižu nam veoma glasne pohvale iz Europola, Eurodžasta, u kojima navode da su fascinirani hrabrošću Srbije i time kako u Srbiji funkcioniše pravna država, da nije bilo potrebno vršiti nikakav pritisak“, kazao je Vulin.

Dodao je da postoje zemlje u okruženju, u kojima su Eurodžast, Europol, Interpol, pokušavali da sprovedu istrage, dostavljali informacije policiji i tužilaštvima tih zemlja, ali se ništa nije desilo.

Takođe, ministar unutrašnjih poslova je rekao da je u Srbiji po prvi put organizovana borba protiv zelenašenja i da su na celoj teritoriji zemlje sprovedena organizovana hapšenja zelenaša precizirao da jedan od uhapšenih ima 37 nekretnina na svoje ime.

On je naveo i da je u poslednjih godinu dana uhapšeno oko 90 pripadnika MUP-a koji su se na različite načine ogrešili o zakon. Što se tiče sumnji da je dvojici policijskih službenika, za koje se sumnja da su bili pripadnici Šarićevog klana, neko dojavio da će biti uhapšeni, ministar je naglasio da se vodi ozbiljna istraga da li im je neko javio da pobegnu.

Uhapšena osoba koja je pretila predsedniku Srbije

Ministar policije Aleksandar Vulin saopštio i da je uhapšen čovek koji je uputio pretnje smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučuću.

On je rekao da se pretnje upućene predsedniku države u MUP-u shvataju ozbiljno i da postoji opasnost da osobe koje prete nanesu zlo i nekoj drugoj osobi.

"Svaku pretnju ozbiljno shvatam, svaku pretnju predsedniku Vučiću i njegovoj porodici. Ako ne bude mogao njemu, možda će nekom komšiji naneti zlo", kazao je ministar policije.

Komentari (0)

Srbija