Aktuelno

Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo porodice iz Aleksinca

Komentari

Autor: Tanjug

30/06/2022

-

16:38

Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo porodice iz Aleksinca
MUP, Euronews/Ljiljana Pavlović, Facebook/Goran Dzonic - Copyright MUP, Euronews/Ljiljana Pavlović, Facebook/Goran Dzonic

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Nišu produžio je pritvor Goranu Džoniću i njegovom sinu S. Dž., osumnjičenima u slučaju ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca.

Pritvor im je produžen za još 30 dana jer je za krivicno delo koje im se stavlja na teret zaprećena kazna zatvora preko 10 godina, a nacin izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, rečeno je za Tanjug u tom sudu.

Tim rešenjem je sud odbio i predlog branioca S. Dž. za ukidanje pritvora, kao neosnovan.

Goran Džonić je optužen za teško ubistvo, a S. Dž. da mu je u tome pomogao, dok su obojica optuženi i za krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja.

Sud je pre dva dana, po drugi put, tužilaštvu vratio optužnicu i doneo naredbu da tužilaštvo u roku od tri dana donese naredbu o dopuni istrage protiv S.Dž.

Optužnica je već jednom vraćena tužilaštvu zbog otklanjanja formalnih nedostataka, nakon čega je opet predata sudu 9. maja na potvrđivanje.

Gora Džonić i S. Dž. se terete za ubistvo Gorana (57), Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25), 26. septembra 2021. godine.

Istraga u ovom slučaju bila je sprovedena i protiv braće iz sela Moravac, kao i protiv drugog Džonićevog sina, ali su oni nedavno pušteni iz pritvora. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija