Aktuelno

Muratagić osuđen na 20 godina za ubistvo vlasnika menjačnice, tužilaštvo najavilo žalbu na presudu

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

28/07/2022

-

13:28

Muratagić osuđen na 20 godina za ubistvo vlasnika menjačnice, tužilaštvo najavilo žalbu na presudu
Muratagić osuđen na 20 godina za ubistvo vlasnika menjačnice, tužilaštvo najavilo žalbu na presudu - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

Viši sud u Beogradu osudio je danas prvostepenom presudom Branislava Muratagiću na kaznu zatvora od 20 godina zbog ubistva Dragana Pantelića, vlasnika menjačnice u Zemunu 2019. godine prilikom pljačke menjačnice, a njegovu suprugu Georginu Jovčić Muratagić oslobodio optužbi da mu je u tome pomogla.

Postupajuća sudija Ljudmila Miljković prilikom izricanja presude rekla je da je za Muratagića dokazano da je počinio krivično delo teško ubistvo iz koristoljublja. Sud je Muratagiću produžio pritvor a sudija mu je izrekla i meru oduzimanja imovine odnosno dva automobila, koja je kupio nakon ubistva, kao i određenu količinu novca u različitim valutama koju je uzeo iz menjačnice ubijenog.

Sudija je rekla da tužilaštvo nije dokazalo da je Georgina pomogla svom suprugu u prikrivanju ubistva, zbog čega ju je oslobodila te optužbe. Od otežavajućih okolnosti sud je cenio da je Muratagić više puta osuđivan, kao i da je počinio ubistvo iz materijalnih razloga, te da je prilikom izvršenja dela pokazao bezobzirnost prema ubijenom.

Sud je oštećenu porodicu ubijenog uputio na parnicu radi ostvarivanja imovinsko pravnog zahteva. Ovo je prvostepena presuda na koju i odbranu i tužilaštvo imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, koji će doneti pravosnažnu presudu. Tužilaštvo je u završnoj reči tražilo da sud Muratagića osudi na kaznu doživotnog zatvora, a njegovu suprugu na 10 godina zatvora.

Više javno tužilaštvo u Beogradu najavilo je da će se će se žaliti na odluku suda, saopštiil su iz ovog tužilaštva. Po prijemu pisanog otpravka presude tužilaštvo će razmotriti navode iz prvostepene presude i u zakonskom roku uložiti žalbu zbog visine izrečene kazne prvookrivljenom, kao i na oslobađajući deo presude za drugookrivljenu, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Za šta se terete?

Muratagić je osuđen za krivično delo teško ubistvo tokom razbojništva, a Georgina za krivično delo teško ubistvo u pomaganju. On se tereti da je 17. decembra 2019. ušao za Pantelićem u menjačnicu i ispalio više hitaca iz pištolja u njega.

Muratagić je nakon ubistva izvršio premetačinu po menjačnici i uzeo oko 50.000 evra u različitim valutama, i po izlasku iz menjačnice, zatvorio vrata kako Pantelića niko ne bi video i pomogao mu. Potom je otišao kući gde je njegova supruga, po ranijem dogovoru, uzela njegovu odeću kako bi sakrila tragove. Bračni par je deo novca trošio na iznajmljivanje stana, kupovinu automobila i na druge lične potrebe, dok su drugi deo novca sakrili u kući Muratagićeve majke.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija