Aktuelno

Odbili da daju dokumenta, pa šutirali policajce: Uhapšeno više osoba zbog napada u Omoljici

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/08/2022

-

16:18

Odbili da daju dokumenta, pa šutirali policajce: Uhapšeno više osoba zbog napada u Omoljici
Euronews/Emil Čonkić - Copyright Euronews/Emil Čonkić

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu u saradnji sa PU Pančevo uhapsilo je dve osobe zbog sumnje da su izvršili krivična dela sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i uništenje i oštećenje tuđe stvari. Takođe, pet osoba je uhapšeno zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Kako je saopštilo Osnovno javno tužiulaštvo u Pančevu, M.V. i M.V. su uhapšeni zbog sumnje da je svaki ponaosob izvršio krivično delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje i uništenje i oštećenje tuđe stvari. N.M, Ž.M, D.D, F.M. i N.B. su uhapšeni zbog krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Kako se navodi u saopštenju, 4. avgusta u Omoljici, M.V. je odbio da da na uvid ličnu kartu koju mu je tražio oštećeni D.P, pripadnik PU Pančevo koji je obavljao službenu dužnost, a potom ga bez povoda udario u rame i pružao otpor prilikom stavljanja u položaj za vezivanje, dok su D.D. i M.V. zadavali udarce nogama u predelu glave i tela oštećenom D.P.  i odgurivali oštećenog M.K,  takođe pripadnika PU Pančevo, kojima su se pridružili i Ž.M., N.M, N.B, F.M. i M.B, koji su udarce zadavali i A.F i D.C. usled čega su svi oštećeni, pripadnici PU Pančevo zadobili lake telesne povrede, nakon čega je M.V.  rukom polomio retrovizor na službenom vozilu MUP-a dok je M.V. sredstva za vezivanje isekao, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Na predlog OJT Pančevo, Osnovni sud u Pančevu je odredio pritvor Ž.M., M.V. i M.V. jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija