Aktuelno

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene za trgovinu ljudima, iskoristili teške prilike maloletnice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/10/2022

-

22:43

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene za trgovinu ljudima, iskoristili teške prilike maloletnice
Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene za trgovinu ljudima, iskoristili teške prilike maloletnice - Copyright Euronews/Jovana Stanković

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani T.J. (20) i F.T. (20) koji se sumnjiče da su zajedno sa M.S. (20) koji je u bekstvu, od februara do juna ove godine, maloletnu oštećenu terali na prostituciju i seksualnu eksploataciju, iskorišćavajući njene teške životne prilike, dovodeći je u najpre u zabludu, a potom upotrebljavajući silu i pretnje, saopšteno je iz beogradskog VJT.

Osumnjičenima T.J. (20), F.T. (20) i M.S. (20) se na teret stavlja krivično delo Trgovina ljudima, za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje pet godina.

Kako se navodi u saopštenju, T.J. je na saslušanju suštinski priznala radnje izvršenja krivičnog dela za koje se tereti, dok je F.T. negirao i izneo svoju odbranu.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Komentari (0)

Srbija