Aktuelno

Ukinut pritvor Savi Kneževiću i njegovoj majci osumnjičenima za nadrilekarstvo

Komentari

Autor: Tanjug

28/06/2021

-

13:50

Ukinut pritvor Savi Kneževiću i njegovoj majci osumnjičenima za nadrilekarstvo
Ukinut pritvor Savi Kneževiću i njegovoj majci osumnjičenima za nadrilekarstvo - Copyright Prinstcreen YouTube/Digitalci

veličina teksta

Aa Aa

Prvi osnovni sud u Beogradu ukinuo je pritvor maseru iz Batajnice Savi Kneževiću (23) i njegovoj majci Danijeli (49), koji se sumnjiče za nardilekarstvo, kojim je narušeno zdravlje sedam osoba.


"Pritvor im je ukinut rešenjem sudije za prethodni postupak, ali im je određena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa svedokom na udaljenosti manjoj od 100 metara, kao i obaveza da se javljaju nadležnoj policijskoj stanici svakih 15 dana", precizirala je za Tanjug portparolka suda Bojana Stanković.

Na ovo rešenje tužilaštvo je uložilo žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda, ali odluka o žalbi još nije doneta.

Pritvor im je ukinut 17. juna, a bio je određen da ne bi mogli da utiču na svedoke. Knežević i njegova majka su se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu branili ćutanjem, odnosno iskoristili su zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo - teška dela protiv zdravlja ljudi, dok se njegovoj majci stavljaju na teret ista dela u pomaganju.

Kako se sumnja, on je neregistrovanoj ordinacaciji „Dr Sauvage“ na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odrovarajuće stručne spreme i licence za rad.

Izvodio je tako liposukcije, transfere masti, korekcije usana... nad pacijentima, prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje ovih medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata. Nakon toga pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu.

U tome mu je pomagala majka, koja je u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente i od njih uzimala novčanu naknadu, sve iako je znala da njen sin nema licencu za rad. Knežević je svoje usluge reklamirao preko društvenih mreža, a u istu svrhu je koristio svoj instagram profil, kao i instagram naloge pojedinih javnih ličnosti.

Preporuka za vas

Određen pritvor osumnjičenoj za nadrilekarstvo, ona tvrdi da su zahvati bili kozmetički

Komentari (0)

Srbija