Aktuelno

Osobi uhapšenoj na Gazimestanu određeno 48 sati pritvora

Komentari

Autor: Euronews

28/06/2021

-

22:22

Osobi uhapšenoj na Gazimestanu određeno 48 sati pritvora
Osobi uhapšenoj na Gazimestanu određeno 48 sati pritvora - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija uhapsila je danas Rista Jovanovića iz Podgorice na Gazimestanu i njemu je određen pritvor jer je, kako navodi sajt, pokušao da zaštiti jednu monahinju, prenosi Kosovoonline.

Kako prenosi Baljkani info, Jovanoviću, koji je crnogorski državljanin određen je pritvor od 48 sati, optužen je za širenje nacionalizma i izazivanje mržnje.

Policija Kosova saopštila je da je proslava Vidovdana na Kosovu prošla bez većih incidenata, uz spreman operativni plan za upravljanje bezbednosnom situacijom, a da je privedena samo jedna osoba osumnjičena za izazivanje netrpeljivosti, prenosi RTK.

Dalji postupak biće nastavljen uz konsultacije i koordinaciju sa tužiocem slučaja, navedeno je u saopštenju.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić zatražio je danas od prištinskih vlasti da saopšte da li su i zašto uhasili državljanina Crne Gore, dodajući da, ukoliko nije počinilac krivičnog dela, odmah bude pušten na slobodu.

Krivokapić je u objavi na Tviteru naveo da mediji objavljuju snimak na kojem snage KPS-a, uz primenu sile, hapse mladića za kojeg pišu da je iz Podgorice.

"Od prištinskih vlasti tražimo da nam saopšte da li su i zašto uhapsili našeg državljanina, te da, ukoliko nije počinilac krivičnog dela odmah bude pušten na slobodu!", napisao je crnogorski premijer.


Ambasada Crne Gore u Prištini obezbediće pravnu pomoć 

Povodom današnjeg slučaja privođenja mladića iz Podgorice na Gazimestanu, Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore saopštava da je ambasada te zemlje u Prištini kontaktirala kosovske vlasti i da će preduzeti sve potrebne aktivnosti radi zaštite crnogorskog državljanina.

“Od nadležnih organa Kosova, obavešteni smo da se trenutno preduzimaju sve neophodne aktivnosti na rasvetljavanju slučaja i da će mladiću biti obezbeđena pravna pomoć. Ambasada Crne Gore će nastaviti intenzivnu komunikaciju u cilju pridobijanja više informacija, o čemu će javnost biti blagovremeno informisana”, saopšteno je iz crnogorskog MSP-a, prenosi CdM.

Iz ovog Ministarstva pozivaju sve političke aktere da od pomenutog slučaja ne prave, kako kažu, još jedan poligon za političke obračune, već da dozvole, kako crnogorskim, tako i kosovskim institucijama da urade svoj deo posla.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija