Aktuelno

Bačen Molotovljev koktel na kuću srpske porodice nadomak Gračanice

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/11/2022

-

20:34

Bačen Molotovljev koktel na kuću srpske porodice nadomak Gračanice
Bačen Molotovljev koktel na kuću srpske porodice nadomak Gračanice - Copyright Porodica Trajković

veličina teksta

Aa Aa

Na jednu srpsku kuću u selu Kišnica kod Gračanice, bačen je Molotovljev koktel, javlja dopisnica Euronews Srbija na terenu.

 

Do napada je došlo u večernjim časovima, a na meti je bila kuća porodice Trajković u kojoj žive četiri generacije, uključujući i trogodišnje dete i trudnicu.

Kako je za naš portal potvrdila Jelena Trajković, oko 20 časova čula je sirene automobila i kada je izašla da pogleda šta je u pitanju na njihovu kuću bačen je Molotovljev koktel. Ona je u petom mesecu trudnoće, vidno uznemirena za bezbednost trogodišnjeg sina.

Policija Kosova trenutno vrši uviđaj, ističe Trajković, a čekaju se i forenzičarske ekipe. Istragom će se utvrditi da li je bačen jedan ili više koktela. Nema povređenih jer se eksplozivna naprava odbila o drvo i udarila u ogradu.

Inače, ovo nije prvi napad na porodicu Trajković. Novembra meseca 2020. godine Jelenin suprug, Zoran Trajković, napadnut je od strane osmorice Albanaca, a juna meseca ispisan je grafit "UČK" na ogradi njihovog placa u multietničkom selu Kišnica.

Današnja dešavanja na Kosovu i Metohiji možete pročitati u odvojenom tekstu.

Komentari (0)

Srbija