Aktuelno

Brnabić: Nadam se da će u prvom kvartalu 2024. početi izgradnja Fakulteta muzičke umetnosti

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2022

-

16:58

Brnabić: Nadam se da će u prvom kvartalu 2024. početi izgradnja Fakulteta muzičke umetnosti
Izgradnja linjskog parka - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić obišla je danas sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem prvu deonicu linijskog parka u Beogradu, kod Beton hale, rekavši da se nada da će u prvom kvartalu 2024. početi izgradnja Fakulteta muzičke umetnosti na toj deonici.

Brnabić je podsetila da je dužina linijskog parka 4,6 kilometra navodeći da će na tom prostoru biti različitih sadržaja.

“U ovkiru linijskog parka će se nalaziti i jedan od ključnih projekata za kulturnu infrastrukturu, a to je Fakultet muzičke umetnosti. Nadam se da ćemo krenuti da radom u prvom kvartalu 2024. godine. Sledeće godine ćemo se baviti projektno-tehničkom dokumentacijom”, rekla je Brnabić.

Ona je istakla da će taj fakultet prvi put, posle 80 godina, imati svoju zgradu. Brnabić je rekla da je linijski park u Beogradu izuzetno važan projekat i da može kao primer da posluži i ostalim gradovima koji se nalaze na rekama.

“Meni je drago da vidim da se Beograd razvija na taj način”, istakla je premijerka koja je zajedno sa Šapićem i glavnim gradskim urbanistom Markom Stojčićem zasadila 13 sadnica zelenila.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Šapić je novinarima, nakon obilaska prvog dela linijskog parka, rekao da je šetalište kod Beograda na vodi podiglo standard pokazavši kako bi trebalo da izgleda priobalje.

Podsetio je da je Grad Beograd pre mesec i po dana doneo skupštinsku odluku o uređenju priobalja sa ciljem da se za nekoliko godina može reći da se Beograd istinski spustio na reke.

Šapić je naveo da je ideja da se na najbolji način iskoriste beogradska priobalja, dodajući da tu misli i na Zemun, Stari grad, Novi Beograd.

On je obećao da će tome biti posvećena posebna pažnja, te da se to uklapa u agendu razvoja prestonice.

Beoinfo

 

“Nećemo više da dozvolimo da Beograd zaboravi na svoja prirodna bogatstva, reke, priobalja, parkove, zelene površine”, poručio je Šapić.

Glavni gradski urbanista Marko Stojičić je naveo da će linijski park imati 10 celina, dodajući da je svaka od njih autentična u arhitektonskom smislu.

“Idemo od Beton hale preko Kule Nebojše u narednih nekolikog godina kako bismo se spojili sa Adom Hujom koju smo 14. februara proglasili javnom zelenom površinom i to će biti druga Ada Ciganlija”, rekao je Stojičić.

Komentari (0)

Srbija