Aktuelno

Za vikend pojačana kontrola saobraćaja u celoj zemlji, posebno u zonama pešačkih prelaza

Komentari

Autor: Tanjug

02/12/2022

-

10:34

Za vikend pojačana kontrola saobraćaja u celoj zemlji, posebno u zonama pešačkih prelaza
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Tokom vikenda pripradnici saobraćajne policije sprovešće mere pojačane kontrole saobraćaja usmerene na kontrolu brzine u zonama pešačkih prelaza, rekao je za Tanjug major Aleksandar Radenković, iz Uprave saobraćajne policije MUP-a ukazavši da je u prethodnom mesecu je 12 pešaka poginulo u saobraćaju.

"Akcija će biti usmerena na očuvanje bezbednosti pešaka jer su u ovom periodu godine najugroženiji, od novembra do januara meseca kada je dan najkraći. Želimo da skrenemo pažnju i pešacima da povećaju oprez i vozačima da obrate pažnju na pešake. Biće merena brzina u zonama pešačkog prelaza, kontrolisano da li vozači poštuju prava pešaka na pešačkom prelazu, ali i to da li pešaci poštuju saobraćajne propise", rekao je Radenković.

Prema njegovim rečima, u perethodnih nekoliko nedelja devet pešaka je poginulo na neosvetljenom delu puta i uglavnom su nosili tajmiju garderobu.

"Podsećamo na zakonsku obavezu pešaka koji se kreću putem van naselja, noću ili u uslovima smanjene vidljivosti da moraju biti osvetljeni. Da li će nositi svetloodbojni prsluk ili neku drugo reflektujuću materiju svejedno je, ali to će im povećati bezbednost. U novembru smo imali 12 poginulih pešaka. Od početka godine imamo manje poginulih pešaka nego što je to bio slučaj prošle godine. Ove je 110 i to je i dalje velika brojka i dalje su nam pešaci jedna od najugroženijih kategorija učesnika u saobraćaju uz vozače putničkih vozila", rekao je Radenković.

On je naveo da će maksimalno raspoloživ broj pripadnika Uprave saobraćajne policije biti uključen u kontrolu saobraćaja na teritoriji cele zemlje.

"Krenuo je ski opening ove nedelje, veliki broj građana se uputio ka Jahorini, već sledećeg vikenda se otvara sezona i na Kopaoniku, nakon toga ka Zlatiboru, veliki broj naših građana dolazi iz inostranstva za praznike i radićemo u kontinuitetu", naveo je Radenković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija