Aktuelno

Direktor pirotske bolnice: Muškarac stradao u Pirotu u vreme akcidenta, uzrok smrti još nije poznat

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/12/2022

-

22:50

Direktor pirotske bolnice: Muškarac stradao u Pirotu u vreme akcidenta, uzrok smrti još nije poznat
Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Stariji muškarac, hronični srčani bolesnik, pronađen je večeras mrtav u vozilu kojim je sleteo s puta u blizini Pirota. Za sada nema informacija o uzroku smrti a kako je za Euronews Srbija rekao direktor Opšte bolnice u Pirotu Goran Petrović, telo će biti poslato na obdukciju.

Kako je rekao Petrović, nije poznato da li je čovek preminuo od posledica udesa ili udisanja amonijaka.

Podsetimo, više građana Pirota je zatražilo lekarsku pomoć, a dosad je 10 osoba primljeno u KC Niš nakon što je danas popodne nakon prevrtanja vagona došlo do curenja amonijaka koji je prevozio. Od njih deset dvoje je pušteno kući. Kako je saopštio Sektor za vanredne situacije, registrovana je 51 osoba sa simptomima trovanja amonijakom, od čega su dve u težem stanju.

Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota i šef Gradskog štaba za vanredne situcije je na konferenciji za medije rekao da je u Pirotu proglašena vanredna situacija te da škole i vrtiću ponedeljak neće raditi. Kako je naveo, evakuisani su radnici Tigra i sutra neće raditi prva smena.

Vagon na teretnom vozu sa amonijakom skliznuo je oko 17.30 sati sa pruge na deonici Pirot-Staničenje, kod mesta Sopotski Han. Tom prilikom došlo je do curenja amonijaka i velike koncentracije gasa u amosferi, a građanima je upućen apel na ne izlaze napolje.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija