Aktuelno

Određen pritvor osumnjičenima za malverzacije i proneveru novca u EPS

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/02/2023

-

16:16

Određen pritvor osumnjičenima za malverzacije i proneveru novca u EPS
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu je nakon saslušanja osumnjičenih da su zloupotrebama oštetili Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" u iznosu od 7.458.050 američkih dolara je doneo rešenje kojim je prema S.B.V, M.Ž, T.N, J.V, M.N, L.M, odredio pritvor do 30 dana.

Njima je određen pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Beogradu, sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu je nakon saslušanja osumnjičenih doneo rešenje kojim je prema S.B.V, M.Ž, T.N, J.V, M.N, L.M, odredio pritvor do 30 dana.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u roku od tri dana od prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu.

Osumnjičenom S.B.V, T.N i M.Ž se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu u produženom trajanju iz člana 227 stav 1 u vezi sa stavom 1 u vezi sa članom 33 i 61 KZ, a okrivljenima J.V, M.N i L.M krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu u produženom trajanju iz člana 359 stav 3 u vezi sa stavom 1 KZ u vezi sa članom 33 i 61 KZ.

U Posebnom odelјenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saslušano je, podsetimo, šest osumnjičenih da su zloupotrebama oštetili Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" u iznosu od 7.458.050 američkih dolara, saopštilo je Tužilaštvo.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da svim osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke, kao i da ne bi u kratkom premenskom periodu ponovili krivična dela za koja se terete. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija