Aktuelno

Osnovni sud u Prištini sledeće sedmice o odbacivanju optužnice protiv Riste Jovanovića uhapšenog na Gazimestanu

Komentari

Autor: Tanjug

11/07/2021

-

13:52

Osnovni sud u Prištini sledeće sedmice o odbacivanju optužnice protiv Riste Jovanovića uhapšenog na Gazimestanu
Osnovni sud u Prištini sledeće sedmice o odbacivanju optužnice protiv Riste Jovanovića uhapšenog na Gazimestanu - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Osnovni sud u Prištini će tokom naredne nedelje odlučivati o žalbi za odbacivanje optužnice protiv Rista Jovanovića, uhapšenog na Gazimestanu 28. juna, izjavila je njegov advokat Jovana Filipović.

Ona je za Kosovo onlajn rekla da je rok za odlučivanje o žalbi 15 dana, ali da, zbog hitnosti i činjenice da se optuženi nalazi u pritvoru, očekuje da će se u toku naredne nedelje sud izjasniti o žalbi.

"Iskreno se nadam, s obzirom da se Jovanović nalazi u pritvoru, da će sudija brže reagovati i da će odluku doneti barem u toku ove nedelje", navela je Filipović.

Istakla je da postoje snimci onoga što se 28. juna dešavalo na Gazimestanu, koji će moći da daju odgovore na neka pitanja.

"Bila sam tog dana na Gazimestanu i lično nisam čula nikog da je uzvikivao pogrdne nazive, ali o tome će se razgovarati tokom postupka ukoliko sud bude dozvolio da se svedoci uključe u postupak", navela je Filipović.

Ona očekuje da optužnica protiv Jovanovića bude odbačena, jer, prema njenom mišljenju, u optužnici nema elemenata krivičnog dela.

Apelacioni sud je odbio žalbu odbrane za ukidanje pritvora Jovanoviću, kome je Osnovni sud odredio do 30 dana pritvora, nakon čega je Filipović uložila zahtev za ukidanje optužnice.

Risto Jovanović je uhapšen 28. juna, na Vidovdan, tokom obeležavanja godišnjice Kosovskog boja, zato što se usprotivio kada su pripadnici kosovske policije pretresali monahinju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija