Aktuelno

Prvi radni dan u Slobodi nakon eksplozija: Preko 2.000 zaposlenih se vratilo na posao

Komentari

Autor: Rina

12/07/2021

-

07:44

Prvi radni dan u Slobodi nakon eksplozija: Preko 2.000 zaposlenih se vratilo na posao
Prvi radni dan u Slobodi nakon eksplozija: Preko 2.000 zaposlenih se vratilo na posao - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Mesec dana nakon dva akcidenta koja su se dogodila u vojnoj kompaniji Sloboda u Čačku svih 2.000 zaposlenih od danas su se vratili na svoja radna mesta, a među njima je i 410 radnika u pogonima pirotehnike.

"Nakon što su demineri iz Remontno tehničkog zavoda očistili i bezbedili teren, stekli su se uslovi da proizvodnja ponovo počne.

Demineri su deo ubojitih sredstava dislocirali na sigurno, a i dalje se čisti teren, kako u krugu, tako i u bližoj okolini Slobode, pa bih apelovao na građane koji žive u blizini kompanije da budu oprezni i ne obrađuju svoja polja bez preke potrebe", izjavio je za Rinu Draško Milovanković predsednik Sindikata radnika vojne fabrike Sloboda.

On je dodao da su akcidenti kao i zaustavljanje proizvodnje u Slobodi predstavljali veliki stres i za radnike.

"Pojedini su bili uplašeni da će ostati bez posla, ali tim brigama nema mesta. Svim radnicima koji su bili zaposleni na određeno vreme ili preko agencije biće produžen ugovor", istakao je Milovanković.

Kompaniju Sloboda u junu su potresle dve snažne detonacije, kada je prvo stradao magacin gotove robe, a potom i barutana. Tom prilikom naneta je ogromna materijalna šteta ovom preduzeću, ali i objektima u neposrednoj blizini. Ljudskih žrtava nije bilo, a lakše su povređena tri radnika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija