Aktuelno

Odbornici Skupštine Beograda noćas usvojili više odluka: Obezbeđena sredstva za još dve pogodnosti za decu u prestonici

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2023

-

09:17

Odbornici Skupštine Beograda noćas usvojili više odluka: Obezbeđena sredstva za još dve pogodnosti za decu u prestonici
Odbornici Skupštine Beograda noćas usvojili više odluka: Obezbeđena sredstva za još dve pogodnosti za decu u prestonici - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojii su noćas, posle ponoći, više odluka, predloga i izveštaja, između ostalog i rešenje o obrazovanju gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji Beograda.

Odbornici su ranije juče usvojili i rebalans budžeta za 2023. godinu koji je za 2,4 odsto veći u odnosu na usvojeni budžet iz decembra prošle godine, kao i odluke koje se odnose na gradski prevoz.

Usvojena su i odluke kojima se omogućava dodela besplatnih udžbenika za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i besplatne vrtiće za predškolce.

"Nastavljamo sa realizacijom 'budžeta brige o ljudima', a politika Grada Beograda je da budžet bude pre svega posvećen socijalnim programima", izjavio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić povodom usvajanja rebalansa budžeta u gradskoj skupštini.

On je dodao da su odlukom o rebalansu budžeta obezbeđena i nova sredstva za još dve pogodnosti za decu Beograda.

"A to su besplatan engleski jezik za predškolce i postavljanje prečišćivača vazduha za sve prostorije u vrtićima, osnovnim i srednjim školama'', rekao je Šapić.

Odbornici su usvojili i Odluku o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2022. godinu, izmene Odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2023. godini, kao i rebalans budžeta za 2023.godinu.

Data je saglasnost na program poslovanja za 2023. godinu javnih komunalnih preduzeća, Informacija o potrebi zaduživanja JKP-a "Beogradski vodovod i kanalizacija" uzimanjem kredita kod EBRD radi realizacije investicija vezanih za rekonstrukciju pogona za preradu vode "Jezero" i izgradnju tri nova objekta za preradu otpadne i tehnološke vode iz proizvodnih pogona "Makiš" i preradu mulјa.

Odbornici su usvojili i izmene i dopune planova detalјne regulacije i predloge odluka o izradi planova detalјne regulacije od značaja za razvoj grada.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija