Aktuelno

Određen pritvor ženi čiji je unuk ubio brata u Mladenovcu, tereti se da je nepropisno držala lovačku pušku

Komentari

Autor: Tanjug

08/07/2023

-

12:38

Određen pritvor ženi čiji je unuk ubio brata u Mladenovcu, tereti se da je nepropisno držala lovačku pušku
Ulaz u Viši sud u Beogradu - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušana V. L. (56) zbog sumnje da je nevlašćeno držala lovačku pušku i municiju, nepropisno obezbeđenu, usled čega je njen stariji unuk pre dva dana istom puškom usmrtio svog mlađeg brata.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teška dela protiv opšte sigurnosti u vezi krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti, navodi se u saopštenju tog tužilaštva. 

Osumnjičena je na saslušanju iznela svoju odbranu i odgovarala na pitanja tužioca. Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenoj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti, a sudija joj je odredio pritvor do 30 dana.

Sumnja se da je V.L. (56) lovačku pušku marke "Bokerica" i municiju kalibra 16 mm bez dozvole nadležnog organa držala u svojoj spavaćoj sobi u porodičnoj kući, kao i da je postupala suprotno propisima za bezbedno čuvanje oružja i municije, tako da im neovlašćena lica ne mogu pristupiti.

Komentari (0)

Srbija