Aktuelno

Deda i unuk u Bačkoj Palanci u nekoliko dana stradali od struje na mestu na kome je problem prijavljen 27 puta

Komentari

Autor: RTS, 021

02/08/2023

-

20:09

Deda i unuk u Bačkoj Palanci u nekoliko dana stradali od struje na mestu na kome je problem prijavljen 27 puta
Čelarevo - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Deda, a sedam dana kasnije i njegov unuk stradali su od strujnog udara zbog problema s kablovima pod naponom u Bačkoj Palanci. Iako je problem po tvrdnji RTS prijavljen 27 puta, kvar nije otklonjen, a Elektrodistribucija se o slučaju zbog istrage ne izjašnjava.

Pre trineaestogodišnjaka, koji je u ponedeljak stradao od strujnog udara u Bačkoj Palanci, na takav način je nekoliko dana ranije poginuo i njegov deda, pokušavaći da skloni kablove pod naponom tokom superćelijske oluje, piše portal RTS.

Problem sa kablovima je nadležnima prijavljivan 27 puta, ali ih do tragedije niko nije uklonio, navodi RTS.

"Elektrodistribucija Srbije" je saopštila da nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka.

Kako RTS saznaje, komšija ispred čije kuće se nalazi bandera, problem sa kablovima prijavio je nadležnom elektrodistributivnom preduzeću još 19. jula, a od tada je slučaj prijavljen još 27 puta, ali kablove do tragedije, niko nije uklonio.

Elektrodistribucija: Državni organi utvrđuju činjenice i prikupljaju dokaze

Na pitanje o tom događaju oglasila se saopštenjem i "Elektrodistribucija Srbije".

 
"Na navedenoj lokaciji, pored distributivne mreže Elektrodistribucije, nalazi se i mreža javne rasvete, koja je u nadležnosti lokalnog javno-komunalnog preduzeća iz Bačke Palanke", ističe "Elektrodistribucija Srbije".
 
U vezi sa tragičnim događajem, dodaju, nadležni državni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i prikupljanja dokaza, te u ovoj fazi "Elektrodistribucija Srbije" Beograd nije u mogućnosti da dostavi izjašnjenje o pojedinostima događaja, zbog potencijalnog ugrožavanja predistražnog, odnosno istražnog postupka, prenosi RTS.

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, koji je ujedno i predsednik Opštinskog štaba za vanredne situacije, je na pitanje novinarke lokalnog medija koliko još ovakvih opasnih mesta, na kojima su kablovi pod naponom neobezbeđeni, u Bačkoj Palanci ima odgovorio da takva pitanja ne treba da se postavljaju njemu, već "Elektrovojvodini", piše portal 021.

 
Potom je rekao da novinare treba da bude sramota jer "i dalje guraju priču o tragično nastradalom detetu".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Građani Bačke Palanke večeras su se okupili kako bi izrazili protest.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija