Aktuelno

Na Bezdanu zaplenjen tovar nikotinskog proizvoda snusa: Vozač tvrdio da ima kreme bez dokumentacije

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2023

-

20:00

Na Bezdanu zaplenjen tovar nikotinskog proizvoda snusa: Vozač tvrdio da ima kreme bez dokumentacije
Na Bezdanu zaplenjen tovar nikotinskog proizvoda snusa: Vozač tvrdio da ima kreme bez dokumentacije - Copyright Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

veličina teksta

Aa Aa

Carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Bezdan sprečili da u zemlju uđe 25 kutija krijumčarenog nikotinskog proizvoda, popularnog snusa, dok je ukupna vrednost prekršaja procenjena na više od tri miliona dinara.

Slučaj je otkriven kada se sat vremena iza ponoći za ulaznu carinsku kontrolu prijavio domaći državljanin upravljajući kombijem marke ''pežo bokser'' kojim je šlepao pokvareno teretno vozilo na auto-prikolici, navodi se u saopštenju Ministarstva finansije - Uprave carina. 

Kako se navodi, na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, rekao je da ima par kutija nekih krema za koje ne poseduje nikakvu dokumentaciju.

Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

 

Tokom detaljne kontrole utvrđeno je da nije reč o kremama, već o 25 kutija nikotinskog proizvoda - snus koje su se većim delom nalazile u tovarnom delu kombija, dok su neke bile sakrivene iznad kabine, u prostoru za spavanje pokvarenog vozila koje je šlepano na prikolici. 

"Reč je o nikotinskim kesicama za žvakanje, koje su sve popularnije među mladima, jer su po ceni dostupnije a imaju sličan efekat kao korišćenje cigareta. U skrivenom tovaru najviše je bilo snusa marke 'Velo Freeze 218mg' čak 3.120 pakovanja, potom 'Velo Max Freeze' 1.808 pakovanja, 'Velo Ice Cool 200mg' 720 pakovanja, kao i 190 pakovanja 'Polar Ice Cold Strong' i 120 pakovanja 'Velo Polar Mint' ", dodaje se u saopštenju.

Tanjug/Ministarstvo finansija/Uprava Carina

 

Pošto vrednost robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila kojim je ona krijumčarena i ono je zadržano, čime se ukupna vrednost prekršaja popela na gotovo 3,2 miliona dinara.

"Iako je vozač sve vreme tvrdio da nije znao šta je u kutijama i da je mislio da se radi o nekim kremama, to ga ne oslobađa odgovornosti, jer su vozači u obavezi da znaju šta prevoze pošto su za robu direktno odgovorni", navodi se u saopštenju. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija