Društvo

Đukić Dejanović: Dobre reakcije roditelja na rad Radne grupe za mentalno zdravlje

Komentari

Autor: Tanjug

20/09/2023

-

15:26

Đukić Dejanović: Dobre reakcije roditelja na rad Radne grupe za mentalno zdravlje
Đukić Dejanović: Dobre reakcije roditelja na rad Radne grupe za mentalno zdravlje - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da su reakcije roditelja na rad Radne grupe za mentalno zdravlje povoljne, ali i da bi odziv roditelja i dece mogao da bude veći. 

Ministarka je za Tanjug objasnila da je Radna grupa za mentalno zdravlje formirala timove koji intenzivno rade ne samo u školama, nego i u institucijama kulture, u pozorištima i da praktično svakog radnog dana, svako dete, svaki roditelj i nastavnik koji ima problem, može doći po stručni savet.

Ministarka je istakla da su reakcije roditelja na rad Radne grupe povoljne, da roditelji dele osećanje odgovornosti sa stručnjacima i da to doživljavaju kao olakšicu, a da deca radom sa Grupom uče na koji način da saopšte roditeljima nešto što je možda bio tabu do skoro.

Kaže da školski policajci imaju dovoljno autoriteta i sigurnosti za učenike, ali da sa druge strane grade jedan odnos koji je više prijateljski nego odnos nadmenosti.

"Mislim da imaju pojačanu sigurnost i da to neko osećanje bezbednosti dece dok su u školi, za roditelje mnogo znači, ali i za nastavnike takođe", zaključila je ona.

Đukić Dejanović je navela da u procesu učenja postoji tri vrste učesnika - učenici, nastavnici i roditelji, i da su inicijalni testovi pokazatelj svega toga po malo.

Prema njenim rečima, kod inicijalnih testova je najbitnije da dete vidi dokle ga je doveo dosadašnji način školovanja, koji je njegov nivo znanja i da napravi plan sa samim sobom kako da taj nivo održi kroz nove činjenice u narednom razredu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija