Društvo

U Srbiji danas jutro sveže, tokom dana biće sunčano - kakav nas oktobar čeka?

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/10/2023

-

07:13

U Srbiji danas jutro sveže, tokom dana biće sunčano - kakav nas oktobar čeka?
U Srbiji danas jutro sveže, tokom dana biće sunčano - kakav nas oktobar čeka? - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Topao i relativno vlažan oktobar - to je sezonska prognoza za prvi jesenji mesec. Očekujemo povratak leta, odnosno pojavu Miholjskog leta. Jutra će biti sveža i maglovita sa srednjom dnevnom temperaturom oko 11-12 stepeni Celzijusa, dok će se danju prosek kolebati oko 20. podeljka, kaže meteorološkinja Euronews Srbija Milena Ćirković.

Kako dodaje, količina kiše biće malo ispod proseka za ovo doba godine.

"Za stabilan oktobar biće zaslužan anticiklon, baš kao i danas. Visok vazdušni pritisak trenutno se nalazi na tromeđi Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, i ne dozvoljava kišonosnim oblacima da stignu do nas. U danu pred nama dosta sunca, čak i u predelima koja su jutros bila prekivena gustom maglom", kaže ona i dodaje da je za formiranje magle zaslužno mirno vreme, bez vetra.

Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Ćirković objašnjava da magla vetar i sunce zajedno utiču na temperaturu koja će danas biti malo viša u odnosu na juče. U najtoplijem delu dana, dodaje, biće od 22 do 27 stepeni Celzijusa.

"Toplo jesenje vreme, zadržaće se do srede, zatim se u sredu uveče očekuje prelazak jednog oslabljenog fronta koji će biti praćen osveženjem i oblacima. Kiša će uglavnom biti rezervisana za brdsko-planiske predele, u ostalim krajevima suvo", rekla je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija