Društvo

Danas pretežno sunčano i toplo, temperatura do 29 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/09/2023

-

07:36

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Idealan početak septembra kada je vreme u pitanju. Tokom dana sunce  i prijatna temperatura, tokom noći vedro i sveže, idealno za odmor. Bez promena i narednih dana, kaže urednica vremenske prognoze na Euronews Srbija Milena Lazarević.

Ona navodi da danas nema uklučenih meteoalarma, ali dodaje da ima straha od alergijskih reakcija.

"Koncetracija ambrozije širom zemlje je vrlo visoka, a na ovu biljku alergično je oko 10 posto stanovnika Srbije. Ambrozija cveta od prve polovine jula do druge polovine septembra, tako da će uskoro njenog polena biti manje y vazduhu. Alergija na ambroziju se ne leči, može se samo, uz adekvatnu terapiju, držati pod kontrolom.Situaciju sa alergenima, otežava suvo vreme. Nema kiše koja bi sprala čestice polena u vazduhu", kaže ona i dodaje da kiše neće biti ni danas ali ni do kraja nedelje: "Pred nama je sunčan i vedar dan".

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

Što se temperature tiče, ona raste iz sata u sat, ali će u najtoplijem delu dana i danas ostati ispod 30 stepeni i kretaće se od 26 do 29 stepeni Celzijusa.

"Utisak će biti da je svežije zbog vetra. Duvaće umeren povremeno i pojačan vetar istočnog pravca. U nastavku nedelje sunce i prijatna septembarska temperatura. Tokom noći i jutra oko 15, tokom dana do 30 stepeni. Neće biti iznenađenja u vidu kiše i pljuskova", rekla je Lazarević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija