Društvo

Prohladno jutro, pa sunčan dan: Danas do 28 stepeni, a kišobrane ostavite kod kuće

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/10/2023

-

07:21

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

U danu pred nama sunčano i vedro. Temperatura u odnosu na jutro, drastično viša, a utisak produženog leta danas neće kvariti ni vetar.

Centar visokog vazdušnog pritiska odnosno anticiklona pozicioniran je u neposrednoj blizini Srbije i upravo on ne dozvoljava da tmurni, kišonosni oblaci stignu do nas. To sve znači da kišobran danas možete ostaviti kod kuće.

"Oblaka na nebu gotovo da i neće biti, a ako ih bude bilo biće samo cirusa, koji se nalaze na većim visinama, i koji u velikoj meri prouštaju sunčeve zrake, tako da na njih ne računajte kada je hlad u pitanju", navela je urednica Vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

Temperatura u odnosu na jutro, drastično viša. U pojednim mestima razlika između minimalne i maksimalne biće oko 20 stepeni Celzijusa. U najtoplijem delu dana živa u termometru kretaće se od 24 do 28.

Do kraja nedelje sledi jedna blaga i prolazna promena vremena. Naime, u sredu uveče se preko Srbije očekuje prolazak oslabljenog fronta. Front će biti praćen oblacima, osveženjem i veoma slabom kišom.

Kiša će između ostalog biti rezervisana samo za brdsko planiske predele, tako da će veći deo naše zemlje ostati suv.

Tu su i lepe vesti za meteoropate i za sve one koji su muku mučili sa ambrozijom. Koncentracija ove biljke u većini mesta sada ima srednju vrednost, dok je biometeorološka situacija i više nego povljna zahvaljujući visokom vazdušnom pritsiku.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija