Društvo

Drugi beogradski Festival mačaka 14. oktobra na Sajmu: Više od 100 mačaka različitih rasa iz Evrope i sveta

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2023

-

19:35

Drugi beogradski Festival mačaka 14. oktobra na Sajmu: Više od 100 mačaka različitih rasa iz Evrope i sveta
Drugi beogradski Festival mačaka 14. oktobra na Sajmu: Više od 100 mačaka različitih rasa iz Evrope i sveta - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Na beogradskom Sajmu će 14. i 15. oktobra biti održan drugi beogradski Festival mačaka (Cat Fest), manifestacija koja okuplja industriju posvećenu kućnim ljubimcima, odgajivače rasnih mačaka iz celog sveta, aktiviste i sve ljubitelje mačaka, sa ciljem popularizacije odgovornog vlasništva, brige i preventive prema ljubimcima.

Na Festivalu će biti bogat program posvećen deci i mladima, kao i svim posetiocima i učesnicima, najavio je organizator festivala Felinološko društvo Felis Serbica.

Tokom festivala u hali 5 Beogradskog Sajma biće održana međunarodna izložba mačaka TICA asocijacije.

Najavljeno je da će biti predstavljeno preko 100 mačaka, koje će ocenjivati sudije iz Kanade, Nemačke, Velike Britanije i  Austrije. 

Među najzanimljivijim događajima festivala biće Likovni konkurs "Deca crtaju mačke", takmičenje dece do 12 godina, udomljavanje napuštenih uličnih maca, takmičenje "Mladih izlagača" posvećeno deci i mladim vlasnicima mačaka, kviz o mačkama "Mačkamanija" i drugo.

Prema najavi organizatora, beogradski Festival mačaka predstaviće preko 30 različitih rasa mačaka iz Evrope i sveta, a dolaze odgajivači iz Kine i Tajvana, Izraela i iz drugih zemalja.        

Takođe, veliki broj proizvođača i distributera biće prisutan sa svojim programom za  kućne ljubimce, i svi posetioci će moći da se upoznaju sa njihovim asortimanom. 

Ove godine počasni "ambasadori" beogradskog Festivala mačaka su glumica Miona Marković i pevačica Tamara Dragić.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija