Život

Prolećni mačkenbal na Mrnjau Festu: Međunarodna izložba i takmičenje rasnih mačaka

Komentari

Autor: lepetit.rs

14/03/2023

-

12:29

Prolećni mačkenbal na Mrnjau Festu: Međunarodna izložba i takmičenje rasnih mačaka
Prolećni mačkenbal na Mrnjau Festu: Međunarodna izložba i takmičenje rasnih mačaka - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Mrnjau Fest, festival posvećen mačkama, otvoren je za posetioce u subotu i nedelju 18. i 19. marta u velikoj Kristalnoj dvorani u Hotelu Jugoslavija. Takmičenje mačaka je od 10 do 18 časova, dok je udomljavanje zdravih i lepih mačaka od 11 do 17 sati.

Ulaznica je 400 dinara za ceo dan, dok je za decu predškolskog uzrasta ulaz slobodan.

Tokom dva dana mačjeg festivala predstaviće se domaće i strane odgajivačnice, koje će izložiti svoje mace šampione. One će se takmičiti za prestižne titule i nagrade, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama putem prezentacija i direktno od odgajivača.

Mačke i mašta su oduvek išli ruku pod ruku pa će biti organizovani zabavni i edukativni programi za decu i celu porodicu. Posetioci Mrnjau Festa će imati priliku da svoje mačje blago obraduju nekom ukusnom poslasticom, korpom ili igračkama. Na predavanjima i u kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaće mnogo toga o macama – o nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.

Udomljavanje zdravih i lepih maca

Jedan od programa na Mrnjau Festu će biti udomljavanje mačaka. Mace su odnegovali Le PETit Mrnjau staratelji - ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace odu u nove domove zdrave i negovane. Sve mace su prošle veterinarski pregled, lepo su vaspitane, razigrane i socijalizovane.

Unsplash

 

Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu. Društveno odgovorne firme će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak. Kompanija Plus Plus će novim vlasnicima pokloniti kvalitetnu N&D grain-free hranu i organizovati savetovalište za negu i vaspitanje ljubimaca.

Takmičenje mačaka na Mrnjau Festu

Posebno interesantan program ovog Mrnjau Festa je WCF World Show - zvanično takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu programa mačke će biti pojedinačno ocenjene za stolom. Zatim će se međusobno nadmetati u atraktivnim takmičenjima u ringu.

Na kraju svakoga dana najbolje mačke će se takmičiti za Best in Show titule i nagrade. U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo preko 100 mačaka iz Srbije i mnogih evropskih zemalja.

Biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, norveške šumske, orijentalke, sfinksovi i druge. Najlepše od najlepših maca će proglasiti međunarodni tim sudija. Takmičenje vodi Svetlana Lalović, licencirani sudija za sve rase mačaka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin