Društvo

Ekskurzije i bezbednost učenika: Od početka godine kontrolisano 11.000 autobusa, 10 vozača isključeno zbog alkohola

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/10/2023

-

14:50

Ekskurzije i bezbednost učenika: Od početka godine kontrolisano 11.000 autobusa, 10 vozača isključeno zbog alkohola
Ekskurzije i bezbednost učenika: Od početka godine kontrolisano 11.000 autobusa, 10 vozača isključeno zbog alkohola - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Jesen je period kada đaci odlaze na đačke ekskurzije i rekreativne nastave, te se ponovo postavlja isto pitanje bezbednosti njihovog prevoza. MUP je saopštio da je od početka godine saobraćajna policija kontrolisala 11.000 autobusa koji obavljaju organizovan prevoz dece. U 20 slučajeva otkrivena je tehnička neispravnost autobusa, 23 vozača isključena su iz saobraćaja zbog različitih nepravilnosti, a čak desetorica zbog toga što su bili u alkoholisanom stanju.

"Apsolutni imperativ Ministarstva unutrašnjih poslova je bezbednost dece i zato pozivamo sve privredne subjekte koji se bave organizovanim prevozom da na propisan način učestvuju u saobraćaju, kako bi se obezbedilo da na siguran i propisan način odvezu decu na željene destinacije“, poručio je danas Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije.

MUP

 

On je naveo da bezbednost dece mora biti apsolutni prioritet svih.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i svake godine, kontrolisaće da li autobusi i vozači autobusa ispunjavaju sve neophodne uslove i neće dozvoliti polaske na ekskurzije dok ne budu ispunjeni svi uslovi propisani u skladu sa Pravilnikom o načinu obavljanja organizovanog prevoza dece“, kazao je Stević.

MUP

 

Podsetimo, škole su u obavezi da obaveste policiju pre polaska dece na ekskurziju ili rekreativnu nastavu kako bi obavili kontrolu autobusa i vozača. Policija kontroliše ispravnost vozila, ali i obavlja alkotest vozača koji treba da voze decu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija