Društvo

Posle tragedije u rudniku Lubnica najavljena hitna kontrola mera i kvaliteta opreme za bezbedan rad

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2023

-

10:40

Posle tragedije u rudniku Lubnica najavljena hitna kontrola mera i kvaliteta opreme za bezbedan rad
Posle tragedije u rudniku Lubnica najavljena hitna kontrola mera i kvaliteta opreme za bezbedan rad - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Javno preuzeće za podzemnu eksploataciju uglja Resavica saopštilo je danas da će po hitnom postupku na nivou celog preduzeća biti sprovedena vanredna kontrola sprovođenja dodatnih mera i kontrola kvaliteta opreme za bezbedan i siguran rad.

Biće sprovedena i kontrola sprovođenja procedura pri izvođenju radnih operacija na svim pogonima, sa ciljem podizanja bezbednosti na radu na nivo iznad onog koji propisuju domaći standardi i zakonska regulativa, navedeno je u saopštenju.

Kako je saopšteno, povodom tragične nesreće koja se desila u rudniku RL Lubnica, kojom prilikom su stradala naša dva rudara - prijatelja, u ime celokupnog kolektiva JP PEU Resavica upućeni su izrazi najdubljeg saučešća njihovim porodicama i prijateljima. Prenete su i želje za brzim oporavkom povređenom rudaru.

U saopštenju se navodi da se sa dolaskom novog rukovodstva na čelo JP PEU Resavica, u čijem sastavu posluje devet rudnika na teritoriji Srbije, ulažu veliki napori na podizanje nivoa opremljenosti zaposlenih ličnom zaštitnom opremom i sigurnosti na radu, kao i na kolektivnoj zaštiti radnika.

Stav poslovodstva JP PEU Resavica je da je bezbednost, zaštita i zdravlje radnika, na prvom mestu, uz poštovanje svih uputstava i propisanih procedura za bezbedan i siguran rad, uz obaveznu upotrebu lične zaštitne opreme. 

U tom smislu intenzivno se sprovode aktivnosti na redovnoj obuci radnika u toku rada, primeni kao i kontroli sprovođenja propisanih mera bezbednosti i sigurnosti na radu, saopštilo je JP PEU Resavica.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija