Društvo

Stigli lekovi u srpske zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/11/2023

-

17:51

Stigli lekovi u srpske zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji
Stigli lekovi u srpske zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Prvi kamioni sa lekovima i sanitetskim materijalom stigli su na Kosovo i Metohiju danas u toku dana u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, a večeras u KBC Gračanica.

Prva isporuka lekova, infuzionih rastvora i ostalog medicinskog materijala stigla je na Kosovo i Metohiju posle nešto više od dve godine zastoja.

Pošiljke lekova su stigle u kliničko bolničke centre u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici, odakle će biti raspoređene ostalim zdravstvenim ustanovama koje funkcionišu u sistemu Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Euronews/Vladislav Ćup

 

Zbog nedostatka lekova, posebno zbog potrošnje poslednjih zaliha infuzionih rastvora i kiseonika, srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji je pretila humanitarna katastrofa.

Direktor KBC Priština sa sedištem u Gračanici Bratislav Lazić rekao je da su dobili one lekove koji su u ovom trenutku najneophodniji. 

"Moći ćemo da nastavimo sa stabilnim radom i funkcionisanjem, u smislu lečenja našeg stanovništva nadalje, zahvaljujući upravo ovome.  Veliki trud, veliki napor nadležnih struktura u Republici Srbiji, Vlade, Kancelarije za Kosovo i Metohiju je očigledno urodio plodom i mi očekujemo da će i ubuduće ove isporuke lekova nastaviti da se realizuju u kontinuitetu, što će za nas biti od jednog velikog značaja", rekao je Lazić.

Euronews/Vladislav Ćup

 

Kamioni sa lekovima su stigli na Kosovo i Metohiju, na carinski terminal u južnom delu Kosovske Mitrovice u petak, a tek danas je kosovska carinska služba obavila sve neophodne radnje kako bi se distribuirali zdravstvenim ustanovama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija