Društvo

Prvog dana vikenda sveže, kišovito: Na planinama se mogu očekivati prve pahulje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/11/2023

-

09:16

Prvog dana vikenda sveže, kišovito: Na planinama se mogu očekivati prve pahulje
Prvog dana vikenda sveže, kišovito: Na planinama se mogu očekivati prve pahulje - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Kraj radne nedelje doneo nam je pravo novembarsko vreme. Oblaci, kiša, pojačan vetar i pad temperature obeležiće i prvi dan vikenda. Kišonosni obaci koji su juče zahvatili veći deo naše zemlje danas se pod uticajem vetra premeštaju ka istočnim predelima.

"Umesto jugoistočnog vetra danas će duvati pojačan i povremeno jak zapadni vetar koji će u poslepodnevnim satima doneti razvedravanje zapadnim predelima. Dugotrajna, ali slaba kiša ipak će padati u većem delu zemlje sve do nedelje", kaže meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Ona je dodala da će u višim planinskim predelima provejavati sneg koji će se vrlo brzo topiti. U najtoplijem delu dana temperatura će se na planinama kretati malo iznad nule, dok će u Nišu biti najtoplije sa 14 stepeni. Dakle, pred nama je vetrovit, tmuran i prohladan dan.

Tanjug/Miloš Milivojević

 

U  nedelju već sa više sunčanih perioda i uglavnom suvo. Slaba kiša će povremeno padati južno od Kragujevca, a vetra skoro i da neće biti. Iako nas očekuje smena sunca i oblaka temperatura ipak neće prelaziti 13.podeljak. 

"Trenutni prognostički modeli najavljuju da je pred nama veoma dinamičan period. Imaćemo periodičnu smenu suvih i kišnih dana, a česti prodori ciklona sa severa Evrope donosiće nam sve hladniju vazdušnu masu. Tako se već za kraj naredne nedelje prognozira dnevna temperatura ispod 10 stepeni, dok će na planinama biti uslova za formiranje manjeg snežnog pokrivača", navela je ona.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija