Društvo

Jovanović pozvao zaposlene u Pošti Srbije da se odmah vrate svom poslu: "Ne sme više nijedan dan da se izgubi"

Komentari

Autor: Tanjug

13/11/2023

-

14:17

Jovanović pozvao zaposlene u Pošti Srbije da se odmah vrate svom poslu: "Ne sme više nijedan dan da se izgubi"
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović održao je danas novi sastanak sa zaposlenima Pošte Srbije koji su u obustavi rada i tom prilikom ih pozvao da se odmah vrate svom redovnom poslu, saopštilo je Ministarstvo.

Sastanak je održan u prostorijama poštansko-logističkog centra Novi Sad, a Mihajlović je na njemu istakao da će gubici koji svakim novim danom obustave rada nastaju za to preduzeće imati ogromne posledice po finansijski rezultat poslovanja.

Takođe, ukazao je i na indirektne posledice koje će nastati zbog odlaska korisnika i narušavanja ugleda ovog preduzeća. Jovanović je rekao da više ni jedan dan ne može da se izgubi i da je potrebno da se zaposleni hitno vrate svojim redovnim poslovnim aktivnostima, preradi i isporuci zaostalih pošiljki, a posebno je naglasio da se plan, koji je radnicima predstavio na prethodnom sastanku, može da se ispuni samo u celosti i važi jedino ako radnici do kraja dana nastave sa redovnim procesom rada.

Jovanović je istakao da ima puno razumevanje za status radnika, pogotovu u tehnologiji, da je neophodno unaprediti materijalnu situaciju zaposlenih u Pošti Srbije i spreman je da već sutradan, po nastavku procesa rada, zajedno sa radnicima i rukovodstvom lično radi na planu povećanja broja zaposlenih u tehnologiji, kao i uvođenju novih usluga kako bi se dostigao i prestigao republički prosek zarada.

Sastanku je prisustvovao i predsednik Nadzornog odbora Pošte Srbije Boriša Šarenac, kao i zaposleni u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija