Društvo

U OŠ "20. oktobar" đaci ponovo u školskim klupama: Pojačano prisustvo policije u uniformi, ali i u civilu

Komentari

Autor: S. T.

17/11/2023

-

09:07

U OŠ "20. oktobar" đaci ponovo u školskim klupama: Pojačano prisustvo policije u uniformi, ali i u civilu
U OŠ "20. oktobar" đaci ponovo u školskim klupama: Pojačano prisustvo policije u uniformi, ali i u civilu - Copyright vikipedija

veličina teksta

Aa Aa

Đaci novobeogradske OŠ "20. oktobar" danas su ponovo u školskim klupama. Zbog učestalih dojava o bombama, uprava škole odlučila je da se juče nastava organizuje onlajn. U školi i okolini škole jutros je dodatno pojačano prisustvo policije, u uniformi, ali i u civilu. 

Jedna od najvećih osnovnih škola na Novom Beogradu, koja ima oko 1.200 učenika, od početka novembra bila je pet puta ispražnjena, a učenici poslati kući, zbog pretnji o podmetnutoj bombi. Ispostavilo se da su sve bile lažne.

Uprava škole održala je juče hitan sastanak sa predstavnicima policije, Školske uprave Beograd i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

"Od predstavnika MUP-a dobili smo informacije o preduzetim  pojačanim merama koje sprovode sve službe zadužene za zaštitu i održavanje bezbednosti. Slučaj lažnih pretnji preko pretećih mejlova rešava se po hitnom postupku i taj zadatak preuzele su najrelevantnije državne službe. Paralelno sa tim, od strane MUP- a pojačane su mere prevencije u školi i okolini škole koje realizuje povećan broj uniformisanih i neuniformisanih pripadnika MUP- a", navedeno je u saopštenju škole.

Dodaju da su dobili garancije da ne postoji realna opasnost po decu i zaposlene i da je škola bezbedna za sve koji učestvuju u obrazovnom procesu.

Tanjug/Zoran Žestić

 

U školi je za danas najavljena sednica Saveta roditelja na kojoj će se detaljno razgovarati o nadoknadi časova.

Pet dojava o bombama

Od početka meseca u toj novobeogradskoj osnovnoj školi bilo je čak pet dojava o postavljenim bombama. Čak se dešavalo da im tokom dana stignu dve dojave. U ponedeljak su preteći mejl dobili u prepodnevnoj smeni, đake su poslali kući, a policija je pregledala objekat. Nova dojava stigla je pred početak druge smene, te je nastava otkazana i za učenike popodnevne smene.

Poslednju dojavu o bombi dobili su u sredu, a zbog toga je Nastavničko veće odlučilo da u četvrtak ne bude neposredne nastave već da se organizuje onlajn. 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Rukovodilac Aktiva direktora osnovnih škola na Novom Beogradu Darko Eger rekao je ranije za Euronews srbija da škola "20. oktobar" ne dobija samo dojave o postavljenim bombama, već i pretnje da će biti oružanog napada. Takođe, elektronska pošta ne stiže samo na adresu škole, već i na treća lica da je u školi postavljena bomba ili da će biti napad. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija