Društvo

Završeno svedočenje Milene Radulović: Glumica odgovarala i na pitanja Miroslava Aleksića, optuženog za silovanje

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Ana Mihaljčić

23/11/2023

-

15:03

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U Palati pravde u Beogradu danas je završeno svedočenje glumice Milene Radulović u postupku koji se vodi protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića, optuženog za silovanje i polno uznemiravanje. Radulović je svedočenje počela u septembru, a završila ga je danas. 

Svedočenje je trajalo tri ročišta, što je otprilke ukupno oko 10 sati, koliko je morala da provede u sudu i da odgovara na pitanja sudije, odbrane i njenog advokata, ali i Miroslava Aleksića, koji ju je prvi put danas ispitivao. 

Odgavarajući na pitanja odbrane, Radulović je ispričala događaj iz maja 2013. kada se, prema njenim rečima, dogodilo silovanje u studiju glume. 

Ona je ispričala da ju je tada Miroslav Aleksić na klaviru u studiju glume, kada je trebalo da imaju individualni čas, silovao. 

Euronews/Ana Mihaljčić

 

Takođe, ona je odgovarala i na druga pitanja Miroslava Aleksića koji je pitao da li je on njoj ikada pretio, da li je terao da dolazi na časove glume i da li ju je ucenjivao

Reporterka Euronews Srbija, koja je pratila svedočenje, prenela je da je Radulović rekla da su pretnje usledile tek nakon silovanja ukoliko bi progovorila i rekla drugima kroz šta je prošla.

"Pretili ste mi da mi niko neće verovati, da to nije priča za porodicu niti za drugaricu i bila sam u klopci. Gledali ste me kako venem, kako me uništavate, uživali ste u tome", danas je rekla Milena na suđenju.

Takođe je rekla: "dokazali ste i pokazali da ćete izmanipulisati ljude da veruju vama da sam ja luda. To vi radite i dan danas''. 

 

Kako ističe reporterka Euronews Srbija, Radulović je mislila na događaj kada ju je, kako je ispričala, Aleksić pred celom klasomu školi glume pretukao i ubedio ih da je sve to bila gluma. 

Milena Radulović je peta devojka koja je svedočila

Miena Radulović je danas završila svoje svedočenje na suđenju na kome treba ukupno da svedoči sedam polaznica škole studija glume koje su okrivile Miroslava Aleskića za silovanje i polno uzmeniravanje. 

Mielna je bila peta devojka koja je svedočila, ostale su još dve među kojima je i Iva Ilinčić koja će, kako stvari stoje, najverovatnije svedočiti tek početkom naredne godine, prenela je reporterka Euronews Srbija. 

Milena Radulović je u Palatu pravde došla u pratnji svog dečka pevača Ognjena Jankovića i još nekoliko prijatelja. Optuženi Aleksić je stigao u sud sa bivšim fudbalerom Dušanom Savićem i njegovom suprugom.

Ispred Palate pravde, kao i prethodni put, stajali su aktivisti sa transparentom na kom piše "Verujemo Mileni Radulović".

Aleksić se brani sa slobode pošto mu je 10. marta prošle godine ukinut kućni pritvor, u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta prošle godine ukinut i kućni pritvor.

Komentari (0)

Srbija