Društvo

Upaljen žuti meteoalarm: Stiže razvedravanje, ali ne i otopljenje

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/12/2023

-

07:45

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Veći deo oblaka u sklopu ciklona napustio je Srbiju. Kiša i sneg prestaju danas, sledi potom razvedravanje, ali ne i otopljenje, navodi urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorološkinja Milena Ćirković.

Kaže da je situacija danas blaža, zato je umesto naradžastog alarma na snazi žuti.

"Ova žuta boja znači da će se na ovom području formirati manji snežni pokrivač. Na pojednim deonicima mogući su problemi u saobraćaju i transportu, a zbog niske temperature očekuju se i poledice", rekla je Ćirković.

U danu pred nama oblačno i tmurno. U prvom delu dana povremeno sa kišom, susnežicom i snegom. Prestanak padavina rezervisan je, kaže, za drugi deo dana i veče, zavisi od područja.

"Oblaci se premeštaju vrlo brzo zbog jakog vetra koji duva na visini. U prizemlju je mirnije.  U nastavku dana duvaće umeren vetar promenljivog pravca. Kada je reč o temperaturi, za nijansu prijatnije nego juče. U najtoplijem delu dana od dva do pet stepeni Celzijusa", rekla je ona.

U nastavku nedelje i dalje hladno, ali sa temperaturom u plusu tokom dana. Tokom noći i jutra blagi minus. Takođe, od sutra i narednih nekoliko dana biće suvo uz kraće sunčane intervale.

Komentari (0)

Srbija