Društvo

Početak nove radne nedelje donosi osetno toplije vreme: Temperatura u delovima zemlje i do 15 stepeni Celzijusa

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/12/2023

-

07:27

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Početak nove radne nedelje donosi nam osetno otopljenje. U pojednim delovima zemlje i do 15 stepeni Celzijusa, kaže urednica vremenske prognoze Euronews Srbija i meteorloškinja Milena Ćirković.

Vreme u Srbiji i regionu kreiraju i ciklon i anticiklon. Sa Atlantika kišu i oblake šalje ciklon, dok se zbog položaja sibirskog anticiklona spušta nešto hladniji vazduh. Međutim, u narednim satima, slabo pokretan ciklon, krenuće da se pomera, pa će se Srbija nalaziti u prednjem, toplom delu tog ciklona.

"To znači da će vrednosti temperature danas biti osetno veće nego juče. Danas u najtoplijem delu dana od sedam do 11 stepeni. Topliji vazduh obično znači i nestabilnost, naročito ako dolazi na hladnu podlogu, pa osim magle danas računajte i na slabu, sipeću kišu ponegde i rosulju", rekla je Ćirković.

Kako dodaje, vetar ostaje slab do umeren i duvaće sa zapada i jugozapada. U narednim danima imaćemo vrlo visoke vrednosti temperature, pre svega u sredu kada će lokalno biti i do 15 stepeni. Sreda će, između ostalog biti i najtopliji dan u sedmici, a potom sledi postepeno zahlađenje.

"Pravi udar zime očekujemo za vreme katoličkog Božića, ali to je još uvek neizvesno. Vrlo moguće da će modeli promeniti svoje izlaze", rekla je Ćirković.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija