Društvo

Sledi pravi zimski vikend: U Srbiji danas oblačno i hladno, temperatura do šest stepeni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/12/2023

-

07:28

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Kraj prve nedelje decembra obeležiće pravo zimsko vreme. Na planinama će još u prvoj polovini dana provejavati slab sneg, u nižim predelima očekuje se i poneka kap kiše, međutim kasnije ipak dolazi do postepenog razvedravanja, rekla je meteorološkinja Euronews Srbija Ljubica Gojković.

Kako objašnjava, porast vazdušnog pritiska i stalni priliv hladnog vazduh sa severa Evrope u narednih nekoliko dana donose nam prave zimske temperature. 

"Ovog jutra temperatura se u većini mesta kretala malo iznad nule, ponegde je bilo slabog mraza, a na planinama je zabeležena i magla. U najtoplijem delu dana u većini mesta biće oko četiri stepena, dok nešto toplije ostaje u Timočkoj krajini, gde se očekuje do šest stepeni. Potpuni prestanak padavina i razvedravanje stižu nam u drugoj polovini dana", rekla je ona.

Najhladniji dan ove nedelje biće subota, kada će jutro osvanuti sa temperaturom i do minus pet stepeni, a tokom dana će u većini mesta biti malo iznad nule. 

"Iako ćemo imati smenu sunca i oblaka prizemni mraz će se zadržati tokom većeg dela dana. Prognostički modeli za nedelju najavljuju još jedno prolazno naoblačenje sa kišom i snegom, a osetniji porast temperature stiže nam početkom naredne sedmice. Tada će temperatura ponovo prelaziti 10. podeljak, dok će vreme biti pretežno sunčano i uglavnom suvo", kaže Gojković. 

Pred nama je zimski vikend, ali se već od ponedeljka vraćaju nešto prijatnije temperature.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija