Društvo

Teretna vozila na izlazu iz zemlje zadržavaju se tri sata

Komentari

Autor: Tanjug

26/12/2023

-

07:30

Teretna vozila na izlazu iz zemlje zadržavaju se tri sata
Teretna vozila na izlazu iz zemlje zadržavaju se tri sata - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Prema informacijama Uprave granične policije Republike Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Teretna vozila na Batrovcima, na izlazu iz zemlje, zadržavaju se tri sata.

Granični prelaz Bajmok – Bačalmaš radiće u vremenu 07-24 časa, svakog vikenda (petak, subota i nedelja), do 14. januara 2024.godine.

Granični prelaz Rastina – Bačsentđerđ radiće u vremenu 07-24 časa, od 05. do 07. januara 2024. godine.Granični prelaz Bački Vinogradi – Ašothalom radiće u vremenu 07-22 časa, svakog

vikenda (petak, subota i nedelja) do 16. januara 2024. godine.

Granični prelaz Horgoš-2 radiće do 31. januara od 00-24 časa. Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

U jutarnjim i večernjim satima moguća poledica, potreban oprez u vožnji

Najopterećeniji putni pravci I i II prioriteta održavanja su prohodni i nema snega.Na putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 centimetara na teritoriji Ivanjice i Vranja, pa se preporučuje oprezna vožnja, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima.

Zabrana za šlepere i kamione sa prikolicom na snazi je na sledećim putnim pravcima:

II A-210 Jošanička Banja - Kopaonik

II A-199 Novi Pazar - Deževa - Šaronje - Odvraćenica

II A-210 Kopaonik - Rudnica

II A-211 Kopaonik - Jaram i

II A-198 Raška - Kuti - Odvraćenica.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i apeluje da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Komentari (0)

Srbija