Društvo

Otvoren konkurs za radnu praksu osoba sa invaliditetom: Prilika da steknu radno iskustvo, ali i pokažu svoje potencijale

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/01/2024

-

15:23

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Prema poslednjem popisu stanovništva, u Srbiji živi više od 350.000 osoba sa invaliditetom. U potrazi za poslom često nailaze na brojne prepreke. Iz tog razloga Forum mladih sa invaliditetom objavio je konkurs za radnu praksu, za mlade sa invaliditetom koji žele da steknu radno iskustvo.

To je jedan od programa koji su ustanovljeni na teritoriji Beograda, Subotice, Novog Sada, Niša, Zrenjanina i Šapca. 

Tanja Radović iz Foruma mladih sa invaliditetom kaže da program radne prakse za mlade sa invalididitetom deo projekta "Posao po meri" koji finasira Američka agencija za međunarodni razvoj. 

"Nama je ovo već šesti ciklus realizacije radne prakse za mlade. Ove godine imamo veći broj kompanija koje su zainteresovane da prime mlade sa invaliditetom", navela je ona za Euronews Srbija.

Praksa je dvomesečna, namenjena za mlade do 35 godina. Ove godine uključeno je 18 kompanija i oglašava se 28 pozicija za radnu praksu. 

"Ideja i koncept je da mladi steknu radno iskustvo i dobiju priliku da pokažu svoje potencijale. Uvek se nadamo da će neko ostati i zasnovati radni odnos u kompaniji gde obavlja praksu", rekla je ona.

Dodaje da su prethodna iskustva pokazala da jedan broj mladih ostane u kompanijama da radi nakon završene radne prakse. 

Konkurs otvoren do 25. januara. U Beogradu je otvoreno 15 pozicija za radnu praksu, ostalih 13 su u drugim gradovima u Srbiji.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija