Društvo

Veje širom Srbije: Na pojedinim deonicama sneg do 10 centimetara, RHMZ najavljuje padavine i za subotu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

19/01/2024

-

20:16

Veje širom Srbije: Na pojedinim deonicama sneg do 10 centimetara, RHMZ najavljuje padavine i za subotu
Veje širom Srbije: Na pojedinim deonicama sneg do 10 centimetara, RHMZ najavljuje padavine i za subotu - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Sneg koji od popodneva pada u Beogradu i ostalim delovima Srbije vrlo brzo je prekrio kolovoz. Kako su saopštili "Putevi Srbije", snega ima pet do deset centimetara na nekim deonicama.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, dok snega od pet do 10 centimetara ima na nekim deonicama, saopšteno je večeras iz JP ''Putevi Srbije''.

Kako se navodi u saopštenju, deonice na kojima ima snega su: II A-175, Mionica - Brežđe - Divčibare - Kaona, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm I B-28, Okletac - Rogačica - Kostojevići - Dub - Dubci - Užice, kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm I B-28, Kneževići - Kremna - dr.granica sa BiH (granični prelaz Kotroman), kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm II B-339, Jelova Gora - Užice, kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm I B-27, dr.granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak) - Loznica - Osečina - Valjevo - Slovac, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Na ostalim putnim pravcima I prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet cm na teritoriji Užica, Valjeva.

Tanjug/Dušica Gavrilović

 

Na državnim putevima II prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kolubare, Mačve, Novog Sada, Užica.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Mačve, Užica.

Danas i sutra zahlađenje sa snegom, u nedelju suvo i hladno vreme

Večeras oblačno i osetno hladnije, u većem delu sa snegom, na jugu i istoku Srbije sa kišom, koja će u kasnijim večernjim satima i u toku noći preći u sneg uz istovremeni prestanak padavina na severu. Očekuje se mestimično stvaranje manjeg snežnog pokrivača, saoštio je Republički hidrometeorloški zavod.

Tanjug/Dušica Gavrilović

 

Sutra (20.01.) na severu ujutro razvedravanje, ponegde uz umeren mraz, a tokom dana pretežno sunčano. U ostalim krajevima oblačno, na jugozapadu, jugu i istoku sa snegom uz formiranje, a na visokim planinama povećanje visine snežnog pokrivača.

Na jugu i jugoistoku Srbije očekuje se 5 do 10 cm, lokalno i oko 15 cm, a na planinama do 30 cm snega.Posle podne i uveče prestanak padavina.

Jutarnja temperatura od -5 na severu do +1 °C na istoku, najviša od -1 na jugu do +3 °C na severu. U toku noći suvo uz delimično razvedravanje.

U nedelju (21.01.) suvo sa dužim sunčanim intervalima ali hladno vreme.

Jutarnji mraz će na severu i zapadu Srbije biti najizraženiji u nedelju i ponedeljak (21. i 22. januara), kada se očekuju minimalne temperature ispod -5 °C. Na jugu i istoku zemlje mraz će biti najjači u ponedeljak i utorak (22. i 23. januara), kada su prognozirane minimalne temperature od -10 do -5 °C, lokalno i niže.

Dnevna temperatura početkom naredne sedmice u porastu. Usled topljenja snega u toku dana i zaleđivanja mokrih površina u noćnim satima, očekuje se i poledica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija