Društvo

Vučević o obaveznom služenju vojnog roka: Duboko verujem u ukidanje suspenzije

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2024

-

16:07

Vučević o obaveznom služenju vojnog roka: Duboko verujem u ukidanje suspenzije
Vučević o obaveznom služenju vojnog roka: Duboko verujem u ukidanje suspenzije - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da duboko veruje u ukidanje suspenzije obaveznog služenja vojnog roka. Vučević je na obeležavanju Dana vojnog sporta istakao da će ako se ponovo uvede vojni rok jedan deo obuke biti u vezi sa sportom, kao i da će mu biti neophodna pomoć predstavnike društvenih i sportskih institucija Srbije, jer je kako je rekao, vojska bez sporta nezamisliva.

"Nije samo pitanje naših individualnih uspeha koji su vrlo bitni i nije samo pitanje broja medalja i postignutih rezultata, ali i to je bitno. Ovde vi stvarate i svojevrstan vid socijalizacije, jačanje viteškog, kolektivnog, timskog duha, sportski rečeno - promociju i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, promociju pravih vrednosti, dobrih i uspešnih ljudi", rekao je ministar odbrane.

On je naglasio da su Univerzitet odbrane i Vojna akademija rasadnik onih koji treba dalje da vode i čuvaju državu i da treba pronaći organizaciona rešenja kako da se bolje uklopi sport na nivou koji zaslužuje u kasarnama, garnizonima i jedinicama. Ministar Vučević se osvrnuo i na naše pretke koji su ostvarili velike rezultate, ostavili nam ozbiljan legat i obavezali nas.

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

"Nije pitanje samo da dostignete njihove uspehe, nego je pitanje da budete još bolji da biste ostavili i bolje nasleđe generacijama koje dolaze, jer smo pre svega prema njima odgovorni, prema onima koji će doći posle nas i verujem, nadam se, živim za to, biti bolji od nas u svemu pa i u vojnom sportu", rekao je ministar odbrane koji je danas uručio je priznanja najuspešnijim sportistima i sportskoj ekipi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2023. godini.

Obeležavanju Dana vojnog sporta prisustvovao je i šef Delegacije Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove potpukovnik Negovan Ivanković koji je istakao da se po prvi put u našoj istoriji obeležava Dan vojnog sporta koji je ustanovljen kao sećanje na slavnu vojničku istoriju prožetu sportom.

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

"Neosporna je činjenica da vojsci pripada veoma značajna uloga kada je u pitanju pojava i razvoj sporta u Srbiji. Nastavljajući delo naših slavnih prethodnika, svi koji se bavimo sportskom delatnošću u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije trudimo se da budemo dostojni naslednici ovakve bogate zaostavštine. Želim posebno da istaknem rad Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove CISM, kao pokretača zamajca sportskog duha u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije", rekao je potpukovnik Ivanković.

Priznanje za najboljeg sportistu u prethodnoj godini dobio je vodnik Đuro Borbelj iz Sportske jedinice Vojne akademije Univerziteta odbrane za ostvarene rezultate učešćem u brojnim trkama, dok je priznanje za najbolju sportsku ekipu u 2023. godini pripalo pripadnicima padobranske ekipe "Nebeske vidre".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija