Društvo

"Kobre", Žandarmerija i Specijalne antiterorističke jedinice MUP na takmičenju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Komentari

Autor: Fonet

04/02/2024

-

15:41

"Kobre", Žandarmerija i Specijalne antiterorističke jedinice MUP na takmičenju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima
"Kobre", Žandarmerija i Specijalne antiterorističke jedinice MUP na takmičenju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Odreda vojne policije specijalne namene "Kobre", Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova učestvuju na takmičenju specijalnih policijskih jedinica koje se od 3. do 7. februara održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Tri srpska tima specijalnih jedinica učestvuju na takmičenju čiji je organizator policija Dubaija i predstavlja jedinstvenu platformu za demonstraciju osposobljenosti pripadnika elitnih policijskih jedinica, razmenu ideja i unapređenje saradnje i međusobnog poštovanja.

Ekipe se nadmeću u pet događaja, dizajniranih tako da testiraju mentalnu oštrinu i fizičku izdržljivost takmičara do krajnjih granica, navodi se u saopštenju.

Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

 

Programom je obuhvaćeno rešavanje taktičkih policijskih zadataka, uz gađanje iz različitog naoružanja, spasavanje talaca i savlađivanje prepreka na specijalno izgrađenom poligonu.

Za uspeh su neophodni vrhunska vatrena osposobljenost, brzo razmišljanje, odlična timska komunikacija i visoka otpornost na stres, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija