Društvo

Đukić Dejanović o pronalasku noža kod učenika OŠ "Vladislav Ribnikar": Svako je preduzeo mere iz svojih nadležnosti

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2024

-

22:40

Đukić Dejanović o pronalasku noža kod učenika OŠ "Vladislav Ribnikar": Svako je preduzeo mere iz svojih nadležnosti
Tanjug/Nemanja Jovanović - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas u Čačku, povodom nedavne situacije u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je u rancu jednog učenika pronađen nož, da je svako preduzeo sve mere iz svojih nadležnosti.

"Dobro je što je u Ribnikaru na vreme pronađen nož. Mi za sada ne znamo ni da li je to njegov nož, da li mu je tu stavljen ili da li je to neka manifestacija igre straha.  Preduzeli smo sve mere, svako iz svoje nadležnosti", rekla je Đukić Dejanović.

Kako je dodala, direktor je obavestio Ministarstvo unutrašnjih poslova, Centar za socijalni rad. 

"Stručnjaci Instituta za mentalno zdravlje i Udruženje psihologa su u školi i pokušavaju da taj stepen retraumatizacije i psihičkog bola i straha koji deca i ljudi imaju tamo bude na što nižem nivou, kako bi se vaspitno obrazovne aktivnosti odvijale", kazala je ministarka. 

Kada je u pitanju nošenje oružja i oruđa, koje može nekog teško da povredi, od strane učenika u bilo kojoj školi, ministarstvo, kako kaže, prati kako reaguje škola.

"Svakodnevno se dešavaju situacije koje mi ne želimo, ali tu je odgovornost škola ogromna i ja se zahvaljujem svim direkotrima i nastavnicima, što čine sve da ne dođe do neželjenih posledica. Škola o kojoj pričamo je preduzela sve što je u njenog ingerenciji i nije došlo do incidentne situacije", rekla je Đukić Dejanović.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija