Društvo

Američka ambasada u Srbiji počela sa obradom zahteva za vize

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/08/2021

-

12:47

Američka ambasada u Srbiji počela sa obradom zahteva za vize
Američka ambasada u Srbiji počela sa obradom zahteva za vize - Copyright AP Photo/Eileen Putman, File

veličina teksta

Aa Aa

Ambasada Sjedinjenih Država u Beogradu počela je da obrađuje sve zahteve za vize, među kojima su i turističke, objavilo je diplomatsko predstavništvo SAD-a u Srbiji.

“Ambasada SAD u Beogradu obrađuje zahteve za neuseljeničke vize isključivo za državljane Republike Srbije ili osobe koje imaju stalni boravak u Republici Srbiji. Termini koje zakažu strani državljani bez stalnog boravka u Republici Srbiji biće automatski otkazani”, navedeno je na internet stranici ambasade.

U objavi se upozorava da je dostupnost slobodnih termina za turistička i poslovna putovanja veoma ograničena i da useljeničke i vereničke vize imaju prioritet.

“Ostali termini se dele po prinsipu prioriteta”, navedeno je na sajtu ambasade.

Takođe, ukazano je da se zahtevi za useljeničke vize obrađuju isključivo za državljane Srbije i državljane Crne Gore, ili osobe sa stalnim boravkom u Srbiji ili Crnoj Gori.

Usled pandemije koroanvirusa SAD su marta 2020. obustavile izdavanje viza u svim zemljama sveta. Stejt department je tada saopštio da su ambasade i konzulati nastavili izdavanja viza za hitne slučajeve.

Komentari (0)

Srbija