Društvo

Ministarstvo odbrane: Pojačano prisustvo vojne policije u većim gradovima u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

26/03/2024

-

09:52

Ministarstvo odbrane: Pojačano prisustvo vojne policije u većim gradovima u Srbiji
Ministarstvo odbrane: Pojačano prisustvo vojne policije u većim gradovima u Srbiji - Copyright Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Pojačano je prisustvo patrola vojne policije na trgovima, parkovima i ulicama većih gradova, tržnim centrima, železničkim stanicama, Beogradskom sajmu i drugim prometnim mestima, a na osnovu zaključaka Saveta za nacionalnu bezbednost, saopštilo je Ministarstvo odbrane (MOD).

Vojska Srbije, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i bezbednosnim službama, preduzima mere opreza i preventivne radnje za povećanje bezbednosti građana, objekata i institucija Republike Srbije, navodi se u saopštenju MOD-a.

Dodaje se da je iz tog razloga, prisustvo vojne policije u većim gradovima u Srbiji pojačano, posebno na trgovima, parkovima i ulicama većih gradova, tržnim centrima, železničkim stanicama, Beogradskom sajmu i drugim prometnim mestima.

"Sigurnost i bezbednost građana je prioritet, a Vojska Srbije ostaje spremna da, u skladu sa Ustavom, zakonom i odlukama državnog rukovodstva, angažuje svoje snage i sredstva i zajedno sa drugim snagama bezbednosti osigura miran san svih građana Republike Srbije", zaključuje se u saopštenju. 

Tanjug/ Ministarstvo odbrane i Vojske Srbije

 

Podsetimo, u Srbiji je dan nakon terorističkog napada kod Moskve održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost. 

Ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je nakon vanredne sednice Saveta za nacionalnu bezbednost da nema neposrednih saznanja da Srbiji preti teroristički napad i da je  situacija po pitanju bezbednosti stabilna.

"Bez obzira na sve izazove sa kojima smo se suočili, imajući u vidu i situaciju u regionu, na Kosovu i Metohiji, i teroristički akt u Moskvi i razne sukobe koje postoje širom sveta, bezbednosna situacija u Srbiji je stabilna", rekao je Dačić.

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić izjavio je da su sigurnost i bezbednost građana Srbije prioritet. 

"Sačuvaćemo našu zemlju u veoma složenim geopolitičkim okolnostima. Zadaci podeljeni i biće izvršeni", napisao je Vučić na Instagramu "buducnostsrbijeav", nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je izjavio i da ima više razloga zašto je sazvana sednica, da razlog za nju nije teroristički napad u Moskvi, ali da je to bio neposredan povod. Sednici su prisustvovali najviši državni zvaničnici, pripadnici bezbednosnih službi i Vojske Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija