Društvo

Radojičić nakon sednice Kriznog štaba: Važno je da normalno počnemo novu školsku godinu

Komentari

Autor: Euornews Srbija

24/08/2021

-

20:16

Radojičić nakon sednice Kriznog štaba: Važno je da normalno počnemo novu školsku godinu
Zoran Radojičić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić izjavio je danas da je na sastanku republičkog Kriznog štaba glavna tema bila početak nove školske godine i vakcinacija stanovništva, uključujući i decu od 12 do 15 godina. 

"Dolazi do porasta broja pozitvnih od korona virusa, i najvažnije je zaustaviti taj trend. Takođe je važno da novu školsku godinu započnemo normalno, kao i da se dalje prilagođavamo epidemiološkoj situaciji. Postoje spremni modeli, a Krizni štab će donositi u skladu sa tim odgovarajuće mere", istakao je gradonačelnik za Beogradsku hroniku.

Na sednici jedna od važnijih tema bila je vakcinacija dece, rekao je Radojičić, ukazavši da je predsednik Udruženja pedijatara Srbije profesor Konstantinidis izneo jasan stav Kriznom štabu da deca od 12 do 15 godina treba da se vakcinišu.

"Na taj način bismo u značajnoj meri smanjili cirkulaciju virusa i dalje rizike od nastajanja novih sojeva. Takođe, važno je i pitanje vakcinacije zaposlenih u školama. Radimo svi zajedno na suzbijanju pandemije, a Beograd kao lokalna samouprava će sve mere Kriznog štaba primeniti u potpunosti", naveo je Radojičić.

Radovi na izgradnji Tiršove 2 i slučaj "Glamočka"

Kada je reč o realizaciji projekta Tiršova 2, Radojičić je najavio skori početak pripremnih radova.

"Ovom prilikom sa žaljenjem ističem da je direktor klinike i inicijator ideje Tiršova 2, profesor Dušan Šćepanović preminuo. Veliki deo svog života je posvetio realizaciji ove ideje zbog čega mu se zahvaljujem u ime svih Beograđana", stakao je Radojičić.

Gradonačelnik je na pitanje o zazidanim prilazima nekoliko kuća u Glamočkoj ulici na Zvezdari ponovio da se moraju zaštiti prava tih stanara.

"Moj stav je da se mora voditi računa o pravima građana koji su se našli u ovoj teškoj situaciji. I ako se ispostavi da su svi papiri bili u redu, opština je morala da ima uvid u faktičko stanje kao i da o tome vodi računa prilikom izdavanja dozvole, s druge strane u toku je inspekcijski nadzor i tu će biti doneti odgovarajući zaključci. Dao sam nalog i opštini i inspekciji da preispitaju sve papire koje poseduje investitor i verujem da će doneti odgovarajuće odluke u intetesu naših sugrađana",  zaključio je Radojičić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija