Društvo

U OŠ Milan Rakić posle rekreativne nastave koronom zaraženo 18 đaka i dva učitelja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/09/2021

-

16:16

U OŠ Milan Rakić posle rekreativne nastave koronom zaraženo 18 đaka i dva učitelja
U OŠ Milan Rakić posle rekreativne nastave koronom zaraženo 18 đaka i dva učitelja - Copyright Tanjug/Dušan Aničić

veličina teksta

Aa Aa

Osamnaest đaka i dva učitelja u OŠ MIlan Rakić na Novom Beogradu pozitivni su na koronavirus posle rekreativne nastave na kojoj je bilo ukupno sedam odeljenja. To je informacija koju je Ministarstvo prosvete dobilo od direktora škole. 

"Svi imaju lakše simptome i niko od njih ne prisustvuju nastavi. Za dva zaražena učitelja, škola je obezbedila zamenu, a deca koja nisu bila deo grupe koja je putovala, redovno pohađaju školu", navedeno je u odgovoru Ministarstva za Euronews Srbija. 

Kako je navedeno, Ministarstvo će uputiti inspekciju u školu koja će utvrditi sve činjenice u vezi ovog pitanja.

 

 

"Nastava u prirodi i ekskurzije sastavni su deo školskih programa, ali usled pandemije virusa nisu bile organizovane u prethodne dve školske godine, odnosno njihova realizacija bila je moguća tokom određenih vremenskih perioda kada je epidemiološka situacija to dozvoljavala", navelo je Ministarstvo. 

Dodaje se da je u junu mera zabrane održavanja eksurzija i nastava u prirodi ukinuta, jer se i epidemiološka situacija popravljala i škole su počele da organizuju ova putovanja i realizuju ih tokom leta.

"Pre odlaska na nastavu u prirodi svi učenici su u obavezi da obave zdravstveni pregled, a prati ih i lekar tokom ove aktivnosti, što je poštovano i u ovom slučaju", navelo je Ministarstvo. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija