Društvo

Ove godine više mesta za brucoše u studentskim domovima u Beogradu

Komentari

Autor: S. T.

11/09/2021

-

12:17

Ove godine više mesta za brucoše u studentskim domovima u Beogradu
Ove godine više mesta za brucoše u studentskim domovima u Beogradu - Copyright Tanjug/Nikola Anđić

veličina teksta

Aa Aa

Ove godine za brucoše je obezbeđeno 80 mesta više u studentskim domovima u Beogradu u odnosu na prethodnu godinu - oko 1.350. Za mesto u domu dokumentaciju mogu da predaju do srede 15. septembra u Studentskom domu Karaburma, svakim radnim danom od osam do 15 sati.

Preliminarna rang lista biće objavljena 16. septembra, a konačna 24. septembra.

"Zbog epidemiološke situacije raspodela će za brucoše biti organizovana u pet dana. Za devojke je planirano 25, 26 i 27. septembra, pošto se uvek više devojaka prijavi. Za muškarce je planirano da raspodela bude 28. i 29. septembra", rekao je za Euronews Srbija direktor Studentskog centra "Beograd" Goran Minić.

Odmah nakon raspodele brucoši će moći da se usele, jer će domovi raditi i tokom vikenda. Krajnji rok za useljenje je 5. oktobar.

Sigurno mesto u domu je zagarantovano samo za najbolje. Prethodnih godina donja granica prosečnih ocena iz srednje škole za devojke je bila 4,75, a za muškarce 4,6.

"Obično se za mesto u domu prijavi oko 2.000 brucoša. Videćemo kakvo će interesovanje biti ove godine. Za brucoše smo planirali oko 1.350 mesta, što je 80 mesta više u odnosu na prethodnu godinu. Svake godine se trudimo da povećamo broj mesta, jer uglavnom  brucoši ostaju ispod crte", naveo je MInić.

Brucoši uglavnom dobijaju studentske domove: "Karaburma","Patris", Žarko Marinović", "Vera Blagojević 2".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija