Društvo

Inicijativa "Sačuvajmo zelenu Zvezdaru" protiv plana lokalnih vlasti da prošire ulice, tvrde - problem je komunikacija

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/09/2021

-

19:17

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Građani dela Beograda koji su okupljeni oko inicijative "Sačuvajmo zelenu Zvezdaru" već dve godine bore se protiv odluke lokalnih vlasti koje žele da prošire dve ulice u toj opštini.

Kako meštani navode, planom je predviđena seča zelenih površina, dovođenje prometnog puta direktno do prozora zgrade, povećanje buke i zagađenja.

"Kada smo saznali da je na javnom uvidu plan detaljne regulacije, mi komšije osnovali smo inicijativu "Sačuvajmo zelenu Zvezdaru" koja trenutno broji oko 2.800 članova", ističe Aleksandra Knez Milojković, član inicijative.

U opštini Euronews Srbija nije dobila odgovor na pitanje kakva je procedura komunikacije sa građanima i obaveštavanja o ovakvim slučajevima. Stanovnici kažu da deo problema leži baš u lošoj komunikaciji, jer im, tvrde oni, nije bilo omogućeno da prisustvuju sednicama skupštine opštine.

"Nama, građanima, nije omogućeno da pratimo rad onih koji donose odluke u naše ime", dodaje Aleksandra Knez Milojković.

Kaki su problemi u komunikaciji između predstavnika lokalnih institucija i građana, i da li bi javnost trebalo da ima mogućnost da učestvuje u donošenju značajnih odluka na lokalnom nivou, pogledajte u video prilogu.

 

Komentari (0)

Srbija